Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İYİ Kİ LÖSEV VAR”

Bu yıl kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan LÖSEV Edirne’deki kayıtlı hastalarıyla Hasan Ali Yücel Çocuk Parkı’nda keyifli bir etkinlik düzenledi. Etkinlik “İyi ki LÖSEV var” dedirtecek cinstendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 19:10
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“İYİ Kİ LÖSEV VAR”

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Hasan Ali Yücel parkında, Edirne’de kayıtlı olan 50’ye yakın çocuk ve aileleriyle beraber yaklaşık 100 kişilik bir etkinlik düzenledi. Edirne Belediyesi ve Edirne Giyim Sanayi’nin destek verdiği etkinlikte çocuklar ve aileleri LÖSEV görevlileriyle bir araya geldi. LÖSEV görevlilerinin çocukların yüzlerini boyamasıyla başlayan etkinlikte, Edirne Giyim Sanayi görevlileri tarafından sağlanan köfte ekmek ve ayranla piknik yapıldı. Daha sonra çocuklara Hasan Ali Yücel Çocuk Parkı gezdirildi ve oyunlar oynandı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren LÖSEV İstanbul İl Temsilcisi Ayşe Ertuğrul; “LÖSEV olarak bu sene 25’inci yılımızı kutluyoruz. STK olarak var olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 25’inci yıl kapsamında ailelerimizle, çocuklarımızla, kayıtlı hastalarımızla hem bir araya gelmek hem de yaz etkinliği yapmak adına bugün buradayız, Edirne’deyiz. Edirne Belediyesi ve Edirne Giyim Sanayi firması bize desteklerini verdiler sağ olsunlar. Çocuklarımız, ailelerimizle güzel bir gün geçirmek dileğiyle geldik. Yaklaşık 50 ailemizi bugün burada ağırlayacağız. Çocuklarımızla birlikte 100 kişilik bir organizasyon olacak. Öyle bir planlama yaptık hep birlikte güzel bir gün geçireceğiz. Etkinlikte çocuklarımızla birlikte piknik organizasyonu planladık, eğitici ve öğretici çalışmalarımız olacak, aynı zamanda hep birlikte yemeklerimizi yiyeceğiz, çocuklarımızı eğlendireceğiz” dedi.

“EĞLENMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Etkinlikte çocukların mutlu olacağı bir gün geçirmelerini hedeflediklerini belirten LÖSEV Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker ise, “Bugün burada 50 civarı ailemizin katılımını bekliyoruz. LÖSEV’in bu güzel yaz günlerinde keyifli bir piknik etkinliğindeyiz. Ailelerimize yiyecekler ikram edeceğiz, çocuklarımızın yüzleri boyanıyor, onlara burada parkı gezdireceğiz ve onların eğlenmesini sağlayacağız. Tüm ailelerimizle güzel mutlu bir gün geçirmeyi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

“LÖSANTE HASTENESİNİN RUHSATI VERİLSİN”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise lösemili hastaların tedavisi için kullanılan ve yüzde 100 ücretsiz olan İstanbul’daki Lösante Hastanesi’nin şu an 75 yatak kapasitesine ruhsat verildiğini, tamamına ruhsat verilmesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu; “Biz Edirne Belediyesi olarak başta başkanımız Recep Gürkan olmak üzere LÖSEV’e gerçekten çok destek veriyoruz. Bize böyle bir şey geldiği zaman Hasan Ali Yücel’i kullanma isteği, biz hızlıca organize olduk ve burada lösemili çocuklarımızın hem eğlenmesi hem de lösemili çocukların ailelerinin bir araya gelmesini sağladık. Buradaki en önemli amacımız çocukların iyileşip, iyi olması. Bu anlamda burada çocuklarımızla çok iyi 2 saat geçireceğiz. Onları çok seviyoruz. Edirne Belediyesi olarak elimizden gelen bütün desteği sonuna kadar bu Vakıfa, LÖSEV’e veriyoruz. İyi ki LÖSEV var. Türkiye’de Lösante diye çok önemli bir hastane var ve Lösante’deki kanser tedavisi yüzde 100 ücretsiz. Biz istiyoruz ki o hastanenin ruhsatı tam verilsin. Şu an için çok az bir yatağa, 75 yatağa Sağlık Bakanlığı ruhsat verdi ama orada daha fazla kapasitesi var ve Sağlık Bakanlığı’ndan da istiyoruz. Lösante Hastanesi’nin tamamına  ruhsat verilsin. Hem ücretsiz tedaviye ulaşmak için hem de en yeni tekniklerle kanserli hastalarımıza şifa olması için. Bütün LÖSEV çalışanlarına, gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki LÖSEV var, iyi ki biz hep birlikte bu dayanışmayı sağlıyoruz. Önce çocuklar iyileşsin” ifadelerini kullandı.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.