Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya’dan Edirne’ye caz konseri

Edirne ve Kırklareli’nde düzenlediği caz konserleri ile bilinen vibrafon sanatçısı Can Tutuğ, İtalyan sanatçı Stefano Del Sole ile Edirne’de sahne alacak. Konser, İtalya’dan Edirne’ye Caz Konseri mottosuyla düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 17:34
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İtalya’dan Edirne’ye caz konseri

Edirne ve Kırklareli’ndeki caz performansları ile bilinen vibrafon sanatçısı Can Tutuğ, İtalyan sanatçı Stefano Del Sole ile Edirne ve Kırklareli’nde konser verecek.

Edirne’de 18 Şubat Pazar günü Trokya Taproom’da İtalya’dan Edirne’ye Caz Konseri mottosuyla düzenlenecek konser, saat 21.30’da başlayacak. Kırklareli’nde ise 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.30’da başlayacak konser, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

“DAVETİ ÜZERİNE BARİ’DE KONSER VERDİM”

Vibrafon sanatçısı Can Tutuğ, Edirne ve Kırklareli’nde düzenlenecek konserlerle ilgili Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada; “Türkiye ve yurt dışında birçok yerde vibrafon konserleri verdim. Yurt dışı konserlerimden bir tanesinin videosunu internet üzerinden paylaştığımda Stefano Del Sole’nin dikkatini çekti ve e-posta aracılığıyla bana ulaştı. Bana birlikte konser vermeyi teklif etti ve kabul ettim. Sonucunda 23 Eylül 2023’te İtalya’nın Bari kentine giderek konser verdim. Bunun üzerinde Stefano Del Sole’ye bu konserleri Edirne ve Kırklareli’nde de yapmayı teklif ettim ve o da kabul etti. Dolayısıyla biz 17 Şubat’ta Kırklareli’nde, 18 Şubat’ta da Edirne’de konserler yapacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE İLK DEFA SAHNE ALACAK”

Edirne ve Kırklareli’ndeki konserlerin ardından İtalya’nın Bari kentinde de birlikte sahne alacaklarını belirten Tutuğ; “26 ve 27 Mayıs’ta İtalya’ya gideceğim ve Bari’de konser vereceğiz. Konserlerde o vibrafon çaldığında ben piyanoya geçeceğim, ben vibrafon çaldığımda o piyanoya geçecek. Stefano Del Sole, Türkiye’de ilk defa sahne alacak. Kendisi İtalya’da vurmalı çalgılar bölümünde önemli bir akademisyen ve albümleri olan, ayda 20-25 konser veren ulusal bir sanatçı. Konserler ücretsiz düzenlenecek. Konserlerde Kırklareli adlı bestemi çalacağız. Ayrıca Stefano Del Sole’nin bestelerini de çalacağız. Bazı ünlü caz şarkılarını da seslendireceğiz. Tüm müzikseverleri konserlerimize bekliyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.