Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte CHP Edirne’nin Tüzük Kurultayından Talebi

CHP İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kadın kolları kurultayı ve tüzük kurultayı ile ilgili konuştu. Gegeoğlu, Edirne örgütünün tüzük kurultayından beklentisini açıklarken; “İlk yüzde 50’nin milletvekili sayısı, geri kalan yüzde 50’nin de aldığı oy oranında bir temsiliyetle genel merkez nezdinde olmasıyla ilgili. İnşallah bu tüzük kurultayında hep birlikte geçmesini sağlayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 17:36
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İşte CHP Edirne’nin Tüzük Kurultayından Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, dün gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları 15’inci Olağan Kurultayı ile ilgili açıklama yaptı.

Gegeoğlu, kurultayda yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamasında ayrıca Parti Meclisi (PM) tarafından 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılmasına karar verilen tüzük kurultayı ile ilgili konuştu. Gegeoğlu, tüzük kurultayında CHP Edirne örgütünün genel merkez delegeliği ile ilgili talebini de açıkladı.

“BU DÖNEM TEKİRDAĞ TEMSİL EDECEK”

Gegeoğlu, CHP Kadın Kolları 15’inci Olağan Kurultayı’nın tamamlandığını belirterek; “Öncelikle kurultayda yeni seçilen genel başkanımıza, yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımıza ve kadın örgütüne, partimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Görevler bir bayrak yarışıdır. Biz bayrakları devrediyoruz. Geçtiğimiz dönem Edirne, genel merkezde temsil ediyordu. Ben, Genel Başkan Yardımcısıydım ama bu dönem Tekirdağ'dan genç bir kardeşimiz Trakya’yı temsilen orada olacak” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE ŞU AN TÜRKİYE’DE BİR NUMARA”

Edirne’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde kadın devrimi yaptığını söyleyen Gegeoğlu; “Edirne bir kadın devrimi yaptı ve Ankara'ya gittiğimiz son 3 günde belki de en fazla kullandığım cümle buydu. Çünkü Edirne sadece Cumhuriyet Halk Partisi ile değil; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugünkü siyasi kadrolarıyla da böyle. Bu anlamda Edirne 81 il içinde kadın temsiliyetinin, özellikle de makamda ve karar mekanizmalarında kadınların olması anlamında şu an Türkiye'de bir numara. Biz de bundan çok keyifliyiz. Tüm görev alan arkadaşlarımız da görevlerini layığıyla yapmak adına elimden gelen bütün çabayı gösteriyorlar” dedi.

“2 ÖNCÜ KADIN BİR YARIŞ YAPTILAR”

Gegeoğlu, Kadın Kolları Kurultayı sürecinin 5 aday ile başladığını belirterek; “Daha sonra son gün yaşanan birleşmeler oldu ve 2 adaya düşüldü. 2 aday da mevcut Genel Başkanımız aynı zamanda da gölge bakan olarak Genel Başkan Yardımcısı olan Sayın Aydın Nazlı Aka ile Osmaniye Milletvekilimiz Asu Kaya'ydı. İkisi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli öncü kadınıdır. Çünkü tüm Türkiye’yi çalışmak gerçekten zordur. 2 öncü kadın, kendi arasında bir rekabet, bir yarış yaptılar. Güzel bir yarış yaptılar. Bazen sesler yükseldi ama bunlar seçimlerin olağan güzel tarafları. Ama neticesinde final olup bittiğinde her 2 başkan adayımız da birbirinin elini kaldırdı ve yola birlikte devam edecekler. Çünkü Aylin Hanım şu anda hem Parti Meclisi Üyesi, hem de Genel Başkan Yardımcısıdır. Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Gölge Bakandır. Birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye de devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“TRAKYA’NIN BAYRAK YARIŞI”

Kurultayda Edirne’nin toplam 5 delegesinin bulunduğuna dikkat çeken Gegeoğlu; “Maalesef Edirne, kurultay delegesi sayısı anlamında bizim 4 kurultay delegemiz vardı. Bir de ben doğal delegeydim. Edirne'yi 5 delegeyle bu seçimde temsil ettik. Çoklu yarışlarda delegasyon ve matematik biraz değişiyor; şartları değiştirebiliyor. Ama biz Trakya olarak sadece kadın kolları için değil; diğer ana kurultaylarda da genelde birlikte hareket ederiz; ayrı görmeyiz. Bir önceki dönem Kırklareli temsiliyeti var. Şimdi Edirne temsiliyeti vardı. Şimdi biz bayrağı Tekirdağ'a devrettik. Bu aslında bir kendi içinde Trakya'nın bayrak yarışı, güzel olanı. Çünkü Trakya örgütündeki kadınlarla 4 yıldır kendi aramızda, ‘Birlikte hareket edeceğiz, örgütlü hareket edeceğiz’ diye konuştuk. Aynı örgütlü hareket etmeye, birlikte çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“BİZ KADINLAR SEÇİME HAZIRIZ”

CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Asu Kaya’ya inancını vurgulayan Gegeoğlu; “Ben çok inanıyorum. Kıymetli Milletvekilimizin kendisiyle de tanışma ve görüşme fırsatım da oldu. Enerjisi inanılmaz yüksek. Bu anlamdaki bir temsiliyetin bir milletvekili tarafından temsil ediliyor olması, hem daha görünür, hem de mikrofonda dokunulmazlığın getirmiş olduğu artıyla birlikte hem partimize, hem de kadın örgütüne çok olumlu geri dönüşleri olacağını düşünüyorum. O yüzden yola çıktık. Güzel olacak inşallah. Bizim 2019’dan beri çok güzel bir sloganımız var; ‘Her şey çok güzel olacak’ diyoruz. İnşallah her şey çok güzel olacak. Tüm örgütlerimizle birlikte iktidara artık çok hazırız. Çok yakında da Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını da hep beraber olacağız. Ama dünkü yarış kadınlarla ilgiliydi. O yüzden biz artık örgütlenmelerimizi tamamladık. Çünkü bu bir süreç ve ilçelerle başlamıştık. Önce ilçeleri, illeri yaptık. Şimdi kurultayımızı yaptık. Biz kadınlar seçime hazırız. Yarın seçim olsa sokaklardayız, sahadayız. Yolumuz da açık olsun” ifadelerine yer verdi.

“TÜZÜK KURULTAYINDA BİRKAÇ TALEBİMİZ VAR”

Gegeoğlu, CHP PM’nin de 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük kurultayı yapılması kararı aldığını söyleyerek; “Aslında tüzük kurultayının ilki 4 Eylül’de Sivas'ta, Sivas Kongresi'yle birlikte başlayacak. Akabinde de diğer tarihlerde komisyona ara verilecek. Komisyon çalışmasını yapacak ve tüzük kurultayımızı yapacak. Biz, kadın örgütü olarak taleplerimizi iletmiştik. Hatta bir değil, birkaç talebimiz var. Bunlar biraz kendi içsel durumlarımızla alakalı ama hem temsiliyet anlamında, hem bütçe anlamında, hem yönetimlerin sayılarıyla alakalı ve bu tüzük kurultayına geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

“TÜZÜK KURULTAYINDA GEÇMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Edirne’nin genel merkez delegeliği sayısı için talebini de açıklayan Gegeoğlu; “Sadece kadın örgütüyle alakalı değil; tüm örgütümüzle birlikte il başkanlığımızla birlikte yürüteceğimiz bir süreçtir. Aslında bu son 5-6 yıldır yürütülen bir süreç. İnşallah bu tüzük kurultayında da daha önce hep birlikte önerdiğimiz gibi ilk yüzde 50’nin milletvekili sayısı, geri kalan yüzde 50’nin de aldığı oy oranında bir temsiliyetle genel merkez nezdinde olmasıyla ilgili. Biz bu talebi belki de 10 yıla yakındır yapıyoruz aslında. İnşallah bu tüzük kurultayında hep birlikte geçmesini sağlayacağız. Zor bir süreç; o da kolay bir süreç değil. Biz yine talebimizi ileteceğiz, yine söyleyeceğiz. İnşallah da oradan bu sefer olumlu ve doğru bir dönüşle geri gelebiliriz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.