Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşbilen: “Anket doğru yöntem”

Uzunköprü’de Özlem Becan’dan önce 2 dönem belediye başkanlığı yapan Av. Enis İşbilen aday adaylığı sürecini değerlendirdi. Uzunköprü halkının teveccühüyle tekrar aday adayı olduğunu söyleyen İşbilen, “Ön seçim her zaman doğru sonuç vermez, anketle halka sormak gerekir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 17:29
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İşbilen: “Anket doğru yöntem”

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 2 dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkanlığı yapan Av. Enis İşbilen, 31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde tekrar aday adayı oldu. 2 dönem başarılı projelere imza attığını belirten İşbilen, “10 yıl Uzunköprü Belediye Başkanlığı’ndan sonra, partimizin Özlem Becan’ı aday göstermesiyle 5 yıllık bir ara verdim. 2019-2024 süreci de tamamlanmak üzere. Aday adayı olduk. Uzunköprü halkının teveccühüne karşılık vermek istedik. İnsanlar tekrardan Enis İşbilen’le devam etme isteğini, arzusunu gösteriyor. Bunları duymak onur veriyor. 10 yıllık tüm dönemimizde iyi işler yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

“GERÇEK VERİLERİ ALAMIYORUZ”

Mevcut belediyelerde başkanın yaptığı üyelerden dolayı ön seçimde gerçek verilerin alınamadığını belirten İşbilen; “Mevcut CHP’li belediyelerde, maalesef belediye başkanı arkadaşlarımız örgüt içerisindeki ilçe başkanı ve il başkanı seçimlerinde birtakım aktivitelerde bulundular. Yani mevcut belediye başkanı 5 senelik dönemi içerisinde bin tane yeni üye yapmışsa, belediye başkanının getirdiği üyeler ile tabanın sesini duyma ihtimali azalıyor. Açıkçası bunlar sahte üye oluyor. Gerçek verileri alamıyoruz. Genel başkanımız seçildiğinde verdiği ilk mülakatlardan biri şuydu; ‘Belediye başkanımı halkla seçeceğime göre, CHP’li tabanın, üyelerin arasına değil, halkın arasına inerim Uzunköprü’yse Uzunköprü’ye, Edirne’yse Edirne’ye sorarım’ dedi, ‘Anketle sorarım’ dedi. Eğer burada CHP’li bir belediye başkanı varsa, o belediye başkanından bir memnuniyet anketi, eğer memnuniyet arz eden bir sonuç çıkarsa belediye başkanıyla devam etme yolu açılıyor. Olumsuz olduğu takdirde de diğer seçenekler göz önüne alınıyor” ” ifadelerini kullandı.

“UZUNKÖPRÜ’DE ÖN SEÇİMLE DOĞRU ADAY ÇIKMAYABİLİR”

Aday belirleme sürecinde halka ve sokağa sormak gerektiğini, bu sebeple anketin doğru yöntem olduğunu söyleyen Enis İşbilen, “Bazı ilçe örgütlerinin söylediği ön seçimin yetişme imkanı yok. Bunlar delege veya üye bazında temayül yoklaması söz konusu olabilir. Ama verilen, ortaya konan bir genelge var. Hangi bölgelerde ön seçim yapılacağına dair bir talepte bulundular. Bu illerin içinde Edirne yoktu, ama ne karar alınır, nasıl gider bilemiyoruz. Genel merkezin bileceği işler. Ama bence halka ve sokağa sormak lazım. Anket firmaları doğru yöntem. Tek firma değil, birkaç firma ile anket yapıyorlar. Eğer birbirlerini destekleyici sonuçlar çıkıyorsa aday belirlenmelidir. Örgütler dinlenirse, her zaman doğru aday çıkmayabilir. Uzunköprü’de ön seçimle doğru aday çıkmayabilir” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.