Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İş Hacmi Daralıyor, Kazançlar Düşüyor, Esnaf Alarm Veriyor”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, basın açıklamasında Kırklareli genelinde ve ilçelerde sürdürdükleri saha çalışmaları kapsamında toplumun farklı kesimlerinin temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
“İş Hacmi Daralıyor, Kazançlar Düşüyor, Esnaf Alarm Veriyor”

2 Eylül 2024 Pazartesi günü Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Lokantacılar Esnaf Odası, Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Pazarcılar Esnaf Odası, Kahveciler Odası, Elektrikçiler Esnaf Odası, Demirci ve Araba Yapımı Madeni Eşya Sanatkarları Odası ile Lüleburgaz Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, esnaf temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Gündoğdu, enflasyon sebebiyle artan yaşam maliyetlerinin, gelirlerin enflasyon karşısında erimesine neden olduğunu ve bu durumun tüm esnafları olumsuz etkilediğini vurguladı. Maliyetlerin artmasının esnafın iş hacmini daralttığını, bunun da ekonomide ciddi bir daralmaya yol açtığını belirten Gündoğdu, iş hacmi düştükçe istihdamın olumsuz etkilendiğini, işsizliğin arttığını ve sonuç olarak ekonominin çıkmaza girdiğini dile getirdi.

Gündoğdu, "Süratle, özellikle küçük esnafı rahatlatacak tedbirler alınmak zorundadır. Esnafın vergileri, primleri yeniden düzenlenmeli, borçları yeniden yapılandırılmalı ve düşük faizli borçlanma imkânı sağlanmalıdır. Aksi takdirde düşen iş hacminden sonra işsizlik ve kepenk kapatmalar daha da artacaktır." dedi.

Son olarak Gündoğdu, çözümün mevcut iktidarın değişmesinde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.