Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irmak; “Kapatmak isteyen işyerleri var”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, asgari ücret konusunda düşüncelerini açıkladı. Irmak, “Üyelerimin asgari ücrete dayanacak takatleri kalmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 12:53
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Irmak; “Kapatmak isteyen işyerleri var”

Asgari ücret komisyonunun toplanıp 2024 yılı asgari ücretini belirleyeceği şu günlerde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) Sezai Irmak, konu hakkında düşüncelerini aktardı.

Bu yıl için asgari ücrette son iki dönem olduğu gibi yüksek artışlar beklemediğini söyleyen Irmak, “Ben asgari ücretin geçen yıl olduğu gibi çok yüksek oranda olacağını düşünmüyorum. Artık benim üyelerimin yüksek asgari ücretlere dayanacak takatleri kalmadı. Yeni kurulan işyerleri olduğu gibi, küçülmeyi düşünen insanlar var. Bunlar işletme giderlerine, işçi maliyetlerinin düşüklüğüne de bağlı. Temennim, enflasyon canavarı 2024’ün ikinci yarısına kadar frenlenir ve işveren de nefes alır. Ben büyük zam beklentisi içerisinde değilim. Asgari ücrete büyük zam yapılmazsa diğer emtialara da büyük zam yapılmaz, ülkeye huzur ve istikrar gelir diye düşünüyorum ve beklentim bu doğrultuda” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.