Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irmak; “Enflasyon Muhasebesi Uygulaması İşletmeleri Zorluyor”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, enflasyon muhasebesi uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Enflasyon muhasebesi uygulaması işletmeleri zorluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
Irmak; “Enflasyon Muhasebesi Uygulaması İşletmeleri Zorluyor”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, 2024 yılı itibariyle Türkiye’de devreye giren enflasyon muhasebesi uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni muhasebe uygulamasının, işletmelerin mali tablolarında enflasyonun etkilerini düzeltmeye yönelik düzenlemeler getirse de beraberinde ek vergi yükleri ile vergilendirme sıkıntılarını da getireceğini ve iş dünyasını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Irmak, enflasyon muhasebesinin getirdiği en büyük sorunun da ilave vergi yükleri olduğunun altını çizdi.

“KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİLERE BÜYÜK FİNANSAL YÜK”

Irmak, bu durumun özellikle düşük kârlılığa sahip olan küçük ve orta ölçekli işletmeler için büyük bir finansal yük oluşturarak işletmelerin nakit akışlarını olumsuz etkileyeceğini, ayrıca vergi yüklerinin artışının, işletmelerin mali planlamalarını ve bütçeleme süreçlerini daha da karmaşıklaştırarak operasyonel verimliliği düşüreceğini söyledi.

“YENİ YATIRIMLARA ENGEL TEŞKİL EDEBİLİR”

Enflasyon muhasebesinin bir diğer önemli dezavantajının ise yeni yatırımlara engel teşkil edebileceğini öngören Irmak, yatırım kararlarının, artan mali yükler ve finansal belirsizlikler nedeniyle ertelenerek veya iptal edilerek, ekonomik büyümeyi ve sektörel gelişmeyi olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti. Irmak, bu durumun ise uzun vadede rekabet gücünü zayıflatarak sektördeki genel yenilikçi yaklaşımı sınırlayabileceğini vurguladı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden gelen talepler doğrultusunda konuyu gündeme aldıklarını belirten Irmak, enflasyon muhasebesi konusunda devlet büyüklerinin gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapacaklarına dair şüphesinin olmadığını dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.