Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnsan ve Yapay Zekâ Düşünce Yöntemiyle Ayrılıyor”

Trakya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Romanya Günleri programında konuşan Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği (UNİCA) Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, yapay zekanın ve insan arasındaki farkın düşünce yapısı olduğuna değindi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 14:22
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“İnsan ve Yapay Zekâ Düşünce Yöntemiyle Ayrılıyor”

Trakya Üniversitesi tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Romanya Günleri programında konuşan Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Avrupa Başkent Üniversiteler Birliği Başkanı Doç. Dr. Sorin Costreie, Bilim, Hakikat, Demokrasi: Sorunlu Bir Evlilik başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

“YAPAY ZEKANIN TÜM BİLGİLERE ERİŞİMİ VAR”

Costreie, “İnsanlar yapay zekanın bizlerden çok daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Tabii bazı alanlarda daha iyi. Örneğin bilgi erişimi ve belge erişimi gibi çeşitli konularda bizlerden çok daha gelişmiş. Ancak insanların insan olarak alanda yaptıkları seçimler çerçevesinde, örneğin siyasileri yapay zekayla değiştirmeli miyiz? Bence hayır. Yapay zekanın tüm bilgilere erişimi vardır. Ancak bizim bilgimiz yalnızca bilgiden ibaret değil. Bizim bilgimiz toplumsallaşmış bir bilgidir. Bilgi, ayrıştırılmış bir bilgidir. Bu yüzden dünyadaki tüm bilgileri bir araya getirebilmek için zeki olmak gerekiyor. Aklımızı kullanabilmemiz gerekiyor. Bu yüzden de düşünmemiz hakkında düşünmemiz gerekiyor. Bu konuda etkileyici ve ayrıştırıcı olan konu ise; insan ve yapay zekanın ayrışımı düşünce yöntemimizle alakalı” dedi.

“BİLİM GÜÇ KAZANMAK İÇİN GÜÇLÜĞÜ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Dünyadaki sorunlu evlilikler hakkında konuşan Costreie, “Dünyanın bazı kısımları yalnızca sorunlu bir evlilik değil, boşanmış bir yapıda. Ancak ne yazık ki dünyamızın bir kısmı acı çekiyor. Burada demokrasinin olmadığı, krallıkların olduğunu görüyoruz ve bilim burada daha çok güç kazanmak için güçlüyü güçlendirmek için çalışıyor. Bu durumda da savaşlara giriyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.