Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnönü’yü saygı ile anıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 16:51
Kaynak: ERGİN SÖZER
“İnönü’yü saygı ile anıyoruz”

Türk siyasi tarihinde eşsiz bir yer edinen İnönü'nün, milletin gönlünde ölümsüzleşmiş bir lider olarak anıldığını vurgulayan Doğramacıoğlu, İnönü'nün İstiklal mücadelesinin kahraman komutanlarından biri olarak ulusun onuru ve bağımsızlığı için fedakarlık yaptığını belirtti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Doğramacıoğlu açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önderlerinden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşlarından, Lozan Kahramanı, Cumhuriyetimizin ikinci Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün vefatının 50. yıl dönümünün de saygı ile anıyoruz. Türk siyasi tarihinde eşsiz bir yere sahip olan İnönü, milletimizin gönlünde ölümsüzleşmiş bir liderdir. İstiklal Mücadelesinin kahraman komutanlarından biri olarak İnönü, ulusumuzun onuru ve bağımsızlığı için canını ortaya koyan bir önderdi. Lozan Antlaşması'nın baş müzakerecisi olarak, Türkiye'nin sınırlarını belirleyen İsmet İnönü, ülkemizi dünya sahnesinde hak ettiği konuma taşımıştır. Türk devlet geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri olan İnönü, Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında ülkemizi çağdaş medeniyetler arasında saygın bir konuma getirmek için var gücüyle çalışmıştır. Bugün, İsmet İnönü'yü vefatının 50. yılında rahmetle anıyor, onun büyük mücadelesine minnettarlıkla yaklaşıyoruz. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara yürümeye devam edeceğiz.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.