Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IMEI kayıt ücretlerinde artış bekleniyor

Edirne’de ikinci el telefon satıcısı Vural Gülerce, IMEI kayıt ücretlerinin Ocak ayından itibaren yükseleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 16:15
Kaynak: MERT ERİŞKİN
IMEI kayıt ücretlerinde artış bekleniyor

Edirne’de ikinci el telefon satıcısı Vural Gülerce, IMEI kayıt ücretlerinin 20 bin TL’den 32 bin TL’ye yükselebileceğini belirtti. Gülerce, IMEI kayıt ücretlerinin yükselmesiyle yeni yıldan itibaren yurt dışından getirilen telefonların avantajının kalmayacağını, fiyatların sabitleneceğini söyledi.

AVANTAJI KALMAYACAK

Gülerce “IMEI ücretlerine zam yapılacağı söyleniyor. Şu anda IMEI ücreti 20 bin TL. Bugün ülkemizde üst model bir telefon 81 bin TL’den satılıyor. Bu telefonu yurtdışından aldığımızda 40 bin TL’ye tekabül ediyor. Kayıt ücreti 20 bin TL olduğu için yurtdışından alınan telefon toplamda 60 bin TL’ye denk geliyordu. Yeni yıldan sonra fiyatlar sabitlenmiş olacak. Kayıt ücretlerinin artacağı söyleniyor. 20 bin TL olan IMEI kayıt ücretinin 31 bin 692 TL’ye yükseleceği tahmin ediliyor. Bu yüzden de insanlarımızın yurtdışında satılan telefonlara ilgisinin azalacağını düşünüyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.