Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ilgın; “Edirneli çiftçi her şeyin en iyisini hak ediyor”

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, 2023 yılında Çeltik ve Ayçiçeği üretiminde Edirne’nin birinci olması dolayısıyla tüm üreticileri kutlarken; “Edirneli çiftçiler en iyisini üretiyor. Bu sebeple de her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
Ilgın; “Edirneli çiftçi her şeyin en iyisini hak ediyor”

Edirne Genç Çiftçiler Derneği Başkanı Egemen Ilgın, 2023 yılında Çeltik ve Ayçiçeği üretiminde Edirne’nin birinci olması dolayısıyla tüm üreticileri kutladığını belirterek “Zorluklara, imkansızlıklara rağmen insanımız, memleketimiz için üretenlere selam olsun. Selam olsun alın terini toprakla buluşturan; eli nasırlı yüreği büyük çiftçimize” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretilen çeltiğin yüzde 41’nin Edirne’de üretildiğini ifade eden Ilgın; “Edirneli çiftçilerimiz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre; geçen yıl 445 bin 527 dekarlık alanda 367 bin 352 ton çeltik üretti ve Türkiye çeltik üretiminde birinci oldu. Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşlarımızın sofrasında İpsala’nın, Uzunköprü’nün, Meriç’in lezzetli pirinci vardı” dedi. 

Ayçiçeği üretiminde de büyük bir artış olduğunu söyleyen Ilgın; “Ayçiçek üretiminde de birinci olduk. Edirne’nin sarı gelini rekor kırdı. Türkiye’de üretilen ayçiçeğinin yüzde 13'ü Edirne'de üretildi. Edirne’nin bereketli toprakları çalışkan çiftçilerimizin elinde rekorlara imza atıyor” sözlerine yer verdi. Ilgın Edirne çiftçisinin daha çok desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Çeltik ve ayçiçeğinin yanı sıra yüzde 14'lük üretimle kanola üretiminde üçüncü, yüzde 4’lük oranla da buğday üretiminde dördüncü sırada olan Edirne çiftçisinin ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizen Ilgın “Edirneli çiftçiler en iyisini üretiyor. Bu sebeple de her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.