Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlahiyat Fakültesi Mezuniyetinde “Filistin” Detayı

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler, “Filistin Bu Sene Mezun Vermedi! Dünya sınıfta kaldı” yazılı pankart açarak, Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 09:32
Kaynak: HİLAL PEKER
İlahiyat Fakültesi Mezuniyetinde “Filistin” Detayı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve TÜ Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun konuşması izletildi. Tabakoğlu, öğrencilere başarı diledi.

“ZULME SESSİZ KALMAYALIM”

Fakülte birincisi Elif Yaren Demircan yaptığı konuşmada; “Bugün bir Edirneli ve Trakya Üniversitesi İlahiyat fakültesi birincisi olarak sizlerle konuşmak benim için büyük bir onur. Çok kıymetli hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Günümüzde imtihanın en büyük problemi olan Filistin başta olmak üzere bütün dünyada yaşanan zulümlere değinmek istiyorum. Peygamberimizin “Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır” sözünü hatırlatarak zulme sessiz kalmayalım” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Sahneye çıkan öğrenciler “Filistin Bu Sene Mezun Vermedi! Dünya Sınıfta Kaldı” yazılı pankart açtı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından keplerin atılması ile sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.