Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Sağlık Müdürlüğü’nden Saraçlar’da Ücretsiz Hizmet

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Saraçlar Caddesi’nde kurduğu stantta vatandaşlara ücretsiz tansiyon, şeker ve karbonmonoksit oranı ölçümü hizmeti verdi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin de önemine dikkat çekerek; “Tüm hizmetlerimiz ücretsizdir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 16:43
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İl Sağlık Müdürlüğü’nden Saraçlar’da Ücretsiz Hizmet

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant açtı.

Stantta vatandaşlar için tansiyon, şeker ve karbonmonoksit oranı ölçümü hizmeti verilirken; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) ve Sağlıklı Yaşam Merkezlerine başvurmanın önemine de dikkat çekildi.

“FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN GÖRÜNÜR YERLERDE YAPIYORUZ”

Standı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nı her sene düzenli olarak kutladıklarını belirterek; “Aslında biz bugün yaptığımız bütün etkinlikleri, tüm yıl boyunca yapıyoruz. Sadece farkındalığı artırmak için daha görünür yerlerde yapmaya çalışıyoruz. Biz burada şu anda gelen vatandaşlarımızın tansiyonunu, şekerini, karbonmonoksit oranını ölçüyoruz. Kendilerini KETEM’e, Sağlıklı Hayat Merkezlerimize davet ediyoruz. Sağlık sorunları varsa ilgili hekimlerle görüşüp, onlara yönlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM HİZMETLERİMİZ ÜCRETSİZDİR”

Sağlık hizmetlerinin, birinci, ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 3’e ayrıldığına dikkat çeken Yıldırım; “Birinci basamak sağlık hizmetleri, aile hekimleridir. Sağlıklı Hayat Merkezleri de aile hekimliklerini güçlendirmek ve destek olmak için kurulmuş yerlerdir. Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde ücretsiz hizmetlerimiz var. Örneğin; diyetisyen, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, anne-baba okulları, obezite okulları, gebelik sınıfları, teknoloji bağımlılığı sınıfları hizmetlerimiz var. Tüm hizmetlerimiz ücretsizdir. Bu ücretsiz hizmetlere ulaşmak için aile hekimimize gitmemiz gerekiyor. Aile hekimimize başvurduğumuzda, hastalığımıza göre yönlendirecek ve ücretsiz bu hizmetlerle sağlığımıza daha hızlı ve kolay bir şekilde kavuşacağız. Biz de bu farkındalığı oluşturmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. İlimizde, ilçelerimizde, köylerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde bu taramaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.