Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu sona erdi

Edirne İl Genel Meclisi, yaklaşık bir aydır sürdürdüğü bütçe maratonunu bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Edirne İl Özel İdaresi yatırım bütçesinin okunup oylanmasıyla sonuçlandırdı. Toplamda 489 milyon 297 bin 829 lira olan yatırım bütçesi oy birliğiyle onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 17:03
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu sona erdi

Edirne İl Genel Meclisi’nde, 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü son toplantı olan 11’inci toplantının 20’nci bileşimi, meclis salonunda gerçekleşti. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Şenol Kılıç’ın 2024 yılı yatırım bütçesini okumasıyla başlayan toplantıda, Edirne İl Özel İdaresi Yatırım Bütçesi’nin toplamda 489 milyon 297 bin 829 lira olması oy birliğiyle onaylandı.

Toplantı sonunda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, “Bir aylık bütçe maratonumuz bu gün yapacağımız görüşmelerle son bulacaktır. Edirne’nin 253 köyünün, 7 beldesinin, 96 mahallesinin, 9 ilçenin tüm yatırım programlarını stratejik planına uygun olarak hazırladık ve halkımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. İnşallah bu yaptığımız çalışmalar halkın takdirini kazanır. 28 İl Genel Meclis üyemizin ortaklaşa hazırladığı, emek verdiği yatırım programının Edirne halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada bir tespiti yapmak durumundayız. Geçtiğimiz sene 310 milyon liralık bir bütçemiz vardı. Bu 310 milyon liralık bütçemizi bu sene 800 milyon liraya çıkararak yatırımlarımız fazlalaştı. İl Özel İdaresi vatandaşlarımıza hizmette gelirlerimizi yükselttik, gelirlerimizi yükselttiğimiz için de yatırımlarımız daha da fazlalaştı. İlk defa tarımsal hizmetler anlamında, bahçe ve sulamalarla ilgili 2 yıldan beri yatırımlar yapıyoruz ve vatandaşımızdan da olumlu görüşler alıyoruz. Edirne bir tarım kenti ve tarıma olan yatırımların, ülke ekonomisine katkıları en yüksek seviyeye ulaştı. Yatırım bütçemizde 489 milyon 297 bin 829 lira var. Geçen yıl tüm cari giderlerimizle birlikte 310 milyon liraydı. Buna göre yalnız yatırım giderlerimiz bile 2023’ün programını yüzde 50 artışla devam ediyor. İl Genel Meclisi’nde Sayın Valimizin çalışmalarıyla birlikte gelirlerimiz arttırılmış, vatandaşa hizmetlerimiz de daha fazla artmıştır” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.