Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkinci el araç piyasasında bayram hareketliliği

Edirne’de 2’inci el araç alım satımı yapan Tuğcan Mercan, 2’inci el araç piyasasında hareketliliğin başladığını belirterek “2’inci el araç piyasası hareketlenmiş durumda. Bayram hareketliliği var diyebiliriz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 16:37
Kaynak: HİLAL PEKER
İkinci el araç piyasasında bayram hareketliliği

Edirne'de 2’inci el araç alım satımı yapan Tuğcan Mercan, 2’inci el araç piyasasında önemli bir hareketlenme yaşandığını açıkladı. Mercan, bu hareketliliğin bayram öncesi etkisiyle olduğunu belirtti. “Şu dönemde araba alan kazanır” diyen Tuğcan, bayramdan sonra fiyatlarda totalde yüzde 15-20 arası bir zam beklendiğini ve vatandaşların fiyat artış korkusundan dolayı alışveriş yaptıklarını ifade etti.

“ŞU AN SATIŞLAR SADECE NAKİT”

Mercan “Korku alışverişi var. Şu an kimse TL’de kalmak istemiyor. Dolar alan var Avro alan var, kripto alan var ya da araba alan var. Vatandaşlar nakitte kalmak yerine konut gibi araba gibi yatırım amaçlı alışveriş yapıyor. Hareketliliğin sebeplerinden birisi bayram öncesin bağlayabiliriz. Bankalar kredileri durdu, kapattılar. Sadece elektrikli otomobile kredi desteği var. Normal otomotive hiç yok. İhtiyaç kredisini komple kapattılar. Şu an satışlar sadece nakit. Bayram hareketliliği mevcut diyebiliriz” dedi.

“ŞU AN ARABA ALMAK İÇİN EN MANTIKLI DÖNEM”

Tuğcan, bayramdan sonraki süreçte zam beklendiğini belirterek; “Şu dönemde araba alan kazanır. Çünkü 2024 model arabalar Nisan’ın 1’inden sonra geliyor. 2024 modelleri geldiği gibi yüzde 10’luk bir fiyat farkı olur model yılından dolayı. Totalde her arabaya yüzde 15-20 arası zam gelir. O yüzden şu dönem araba almak için en mantıklı dönemlerden biri” şeklinde konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.