Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftardan sonra kan verilebilecek

Kızılay’ın belirli günlerde kurduğu kan bağışı çadırı Ramazan ayına özel saat düzenlemesi yapacak. Vatandaşlar iftardan sonra kan verebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 17:05
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İftardan sonra kan verilebilecek

Kızılay, Edirne Saraçlar Caddesi'nde belirli günlerde kurduğu kan bağışı çadırında Ramazan ayına özel saat düzenlemesi yapacak. Ramazan ayı boyunca iftardan sonra da kan bağışı kabul edecek. Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Wasim Zaben, Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların öğlen saat 12’den sonra kan vermemelerini tavsiye etti.

“RAMAZAN AYINDA GEÇ BAŞLAYIP GEÇ BİTİRİYORUZ”

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Zaben; “Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlarımızın kan vermemelerini tavsiye ediyoruz. Eğer vereceklerse öğlen 12’ye kadar verebilirler. Saat 12’den sonra şeker düşüyor ve bünye yorgun düşebilir. O yüzden saat 12’den sonra kan almıyoruz. Oruç tutanlar ancak iftardan sonra gelebilirler. Biz de Ramazan ayına özel saat düzenlemesi yapıyoruz. Ramazan ayında geç başlayıp geç bitiriyoruz. İftardan sonra kan bağışlarını kabul edeceğiz” dedi.

Zaben, son bir haftadır kan bağışında artış olduğunu söyleyerek tüm vatandaşları kan bağışına davet etti. Kızılay'ın bu özel düzenlemesiyle, oruç tutan vatandaşların da kan bağışında bulunabilmesi ve Ramazan ayında kan stoklarının eksilmemesi hedefleniyor.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.