Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba ve Akıncı’dan İstiklal Marşı mesajı

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
İba ve Akıncı’dan İstiklal Marşı mesajı

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba ve AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak İstiklal Marşı’nın Türk Milleti'nin hürriyet meşalesi olduğunu belirttiler.

“İSTİKLAL MARŞI TÜRK MİLLETİ'NİN HÜRRİYET MEŞALESİDİR”

İba, mesajında bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık aşkının imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğuna dikkat çekken İba, İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin hürriyet meşalesi olduğunu vurgulayan İba, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğini ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözünü hatırlatan İba, “İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

“İSTİKLAL MARŞI TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİNE SÖNMEYECEK IŞIK TUTUYOR”

AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı da bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 103.Yıl dönümünü büyük gururla kutladıklarını belirterek, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un, ömrünü vatana ve millete hizmet etmeye adadığını belirterek İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin geleceğine sönmeyecek ışık tuttuğunu ve tutmaya devam edeceğini aktardı.

İstiklal Marşı’nın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevleri olduğunu dile getiren Akıncı; “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda verilen mücadeleleri ve her kelimesinde vatan sevgisi, her dizesinde inanç ve kararlılık olan İstiklal Marşı’mızın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevimizdir. Ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmek ve bu eşsiz eseri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmasını sağlamak temel gayemizdir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.