Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba: “Tarihe Kara Bir Leke Olarak Geçen Bir Gün”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 44. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İba, 12 Eylül'ü "tarihe kara bir leke olarak geçen" bir gün olarak nitelendirirken, darbecilerin birçok hukuksuz ve adaletsiz uygulamaya imza attığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
İba: “Tarihe Kara Bir Leke Olarak Geçen Bir Gün”

Mesajında, milletin egemenliğini hedef alan tüm darbe ve antidemokratik müdahalelere karşı en güçlü cevabın demokrasiye sahip çıkarak verildiğini belirten İba, “12 Eylül darbesi, ülkemizi sosyal, ekonomik ve hukuki anlamda derin yaralarla baş başa bıraktı. İfade ve basın özgürlüğünden sendikal haklara, eğitimden adil yargılanmaya kadar birçok alanda ağır kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalar, halkımızın gündelik yaşamını çekilmez hale getirdi.” ifadelerini kullandı.

İba, demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, “Demokrasi dışı müdahaleler kimden gelirse gelsin, her zaman karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz direnişi, tüm darbelere verilen en güçlü cevap oldu. Yaşasın demokrasi” dedi.

Belgin İba, açıklamasını, demokrasinin önemine vurgu yaparak ve antidemokratik müdahalelere karşı kararlılıkla duracaklarını belirterek sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.