Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBA ŞÜKRÜPAŞA MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne’nin Şükrüpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu, çocuklara top dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 12:09
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
İBA ŞÜKRÜPAŞA MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'ni ziyaret etti. Programa İba’nın yanı sıra, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgiyle gerçekleşen ziyarette vatandaşları selamlayan İba, çocuklara top dağıttı.

“MERKEZE EDİRNE’Yİ ALDIK”

Yaptığı çalışmaların merkezinde Edirne olduğuna değinen İba “Edirne’de dönüm noktasının olacağı günlere yaklaşıyoruz. Bugünlerde mahallelerin beklentilerini gerçek mahalle sakinlerinden dinlemek adına sizlerle karşılıklı sohbet etmeye davet ediyoruz. Edirne kadim bir şehir. Fatih’in doğduğu, Sinan’ın gelin gibi süslediği ve Şükrüpaşa’nın destanlar yazdığı bir şehir. Biz de istiyoruz ki bu kadar kadim, bu kadar güzel bir şehir hak edildiği gibi yönetilsin. Bunun gayreti içerisindeyiz. İnanıyoruz önümüzdeki dönem Edirneliler de bu konuda gerekli iradeyi göstereceklerdir. Biz Edirne’nin sorunlarını merkeze koyduğumuzda en temel sorunlarını kimin sorumluluk alanı diye bakmadan canı gönülden destek verdik. Yıllardır çözülemeyen bir Selimiye Meydanı vardı. Ecdadımız dünyaya mal olmuş bir şaheser yapmış ama biz bir çevre düzenlemesini 8-10 yıldır bekliyorduk. Bunu kimin sorumluluk alanında olduğu hiç önemli değil. Edirne’nin kazanması önemli. Biliyorsunuz belediyeden Selimiye Meydanını aldık. Bunu siyaset yapmak için söylemiyorum. Merkeze Edirne’nin kazanması gerektiğini anlatmak için söylüyorum. Merkezi Edirne’yi koyduğumuz için söylüyorum. Meydanı ihya ettik ve tekrar belediyeye teslim ettik. Edirne’ye, Selimiye’ye yakışır bir meydan yaptık. Mahallelerde en çok aldığımız taleplerin başında mesire alanları, kentin parkları geliyordu. Bir millet bahçesi yapalım dedik. Her belediyenin seçim vaadi olan, Meriç Nehri’nin rekreasyonu ile ilgili bir projesi var her belediye başkanının. Biz kimin seçim vaadi olduğuna bakmadık. Burası Edirne için çok özel bir yer. Burasını da Edirne’nin tamamına kullanıma açalım dedik. Burasını da ihya etme çalışmaların başladık inşallah tamamlamak ta nasip olacak. Ufak bir ara verildi ama senenin sonunda oranın da açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Yani merkeze Edirne’yi koyduk, merkeze Edirne’nin kazanmasını koyduk. Bu kadar kadim ve kıymetli bir şehir çok daha iyi yönetile biliri koyduk. Bunun için de önümüzdeki dönem Edirneliler bize yetki verirse Edirne’ye çok daha güzel hizmetler yapmanın hayalindeyiz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette söz alarak soru soran bir vatandaş Edirne’de misafirlerini alıp çıkacak bir yer olmadığını söyledi. Başkan İba’ya bu anlamda çalışmalarını sordu.

“EDİRNE’NİN NEFES ALABİLECEĞİ YER KALMADI”

Başkan İba verilen soruya yanıt vererek şöyle konuştu: “Bizim Edirne ile ilgili hayallerimiz say say bitmez. Edirne’nin çok ciddi bir anlamda peyzaj sorunu var. Çoluk çocuk çıkıp parkta oturup zaman geçireceğimiz, keyifle zaman geçireceğimiz bir alan maalesef Edirne’de hiç yok. Bir Millet Bahçesi başladık, inşallah tamamlamak nasip olur. Çok güzel bir proje. Edirne’nin sadece Millet Bahçesi değil 3 ayrı kent parkına ihtiyaç var. Gerçekten en çok üzerinde durduğumuz birkaç tanesi onlar olacak. Her dönem her belediye başkanı bunları söylüyor zaten. İnşallah tamamlamak yapmak bize nasip olur. Güzel projelerimiz var bunlar için çalışıyor arkadaşlarımız ama dediğiniz gibi çoluk çocuk keyifle vakit geçirebileceğimiz yerlere çok ihtiyaç duyuyoruz. Edirne’nin nefes alabilecek alanları kalmadı. Bununla ilgili de biz hazırlanıyoruz. Daha önce belediye başkanlarının bu konu ile ilgili vaatleri vardı ama hiçbiri gerçekleştirilmedi. İnşallah gerçekleştirmek bizlere nasip olur.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.