Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İba; “Sporcular Parkurun İnanılmaz Bir Yer Olduğunu Söylüyorlar”

Edirne’de düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nın Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, şampiyona hakkında açıklamalarda bulundu. İba, şampiyonada Meriç nehri parkuru hakkında olumlu tepkiler aldıklarını söylerken; “Ben buraya gelen sporcuların aileleriyle birkaç defa görüntülü konuşmalarına şahit oldum. Buranın inanılmaz bir yer olduğunu söylüyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 12:25
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İba; “Sporcular Parkurun İnanılmaz Bir Yer Olduğunu Söylüyorlar”

Edirne’de düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, Meriç nehri parkuru ve şampiyona ile ilgili açıklama yaptı.

İba, şampiyonada nehir ve parkur hakkında çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

“BİZ DE BU KADARINI HAYAL ETMEMİŞTİK”

Meriç nehri parkurunun oluşumunda bu kadar büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapacağını kendilerinin de hayal edemediklerini belirten İba; “Bu iş bir su damlasıyla başladı. Doğrusu biz de bu kadarını hayal etmemiştik. Dün bu şampiyonanın arifesi diye bahsetmiştik, bugün bayramı. Şu anda 28 ülkenin 600 dolayında sporcunun katıldığı yarışların ön elemeleri ve sıralamaları yapılıyor. Akabinde yarışlar başlayacak. Yarın da gün boyu devam edecek. Heyecanımız anlatılmaz, inanılmaz. Şehrim adına, kendi ülkemin çocukları adına gurur duyuyorum, mutluyum. Umuyorum daha nicelerini burada göreceğiz. Bundan sonra yapılacak Balkan Şampiyonası’nda da yaklaşık buradaki kadar katılım bekliyoruz. Onun organizasyonları bir yandan yapılmaya başlandı. Bundan sonra işimiz daha kolay olacak. Artık hazır bir parkurumuz var. Balkan Şampiyonası daha kolay geçecek” dedi.

“PARKUR AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE”

Parkurun, Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu ve sporcular tarafından ‘inanılmaz’ olarak yorumlandığını söyleyen İba; “Ben buraya gelen sporcuların aileleriyle birkaç defa görüntülü konuşmalarına şahit oldum. Buranın inanılmaz bir yer olduğunu söylüyorlar. Burası onların yarıştığı parkurlara göre çok büyük. Burası 10 kulvarı olan bir parkur. Onlar 6 kulvardan başkasını görmemişler. Ayrıca burası yarışmacılar için çok eşitlikçi bir parkur. Çünkü burasının hiçbir tarafı rüzgâr almıyor. Nehir tam doğudan tam batıya doğru uzanıyor ve iki tarafı da ağaçlarla korunaklı. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Kayıkhanemizin olanakları güzel. Buradaki tesislerin olanakları güzel. Şehre yakınlığı inanılmaz kolay. Biz de ülke olarak onların otellere geliş gidişlerine tabelalar koyduk. Performansa dayalı bir yarış olduğundan otellerine gidip geliyorlar. Otellerine gidiş gelişlerinde yardımcı oluyoruz. Her şey yolunda ve doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.