Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu Sempozyumu düzenlendi

Tekirdağ’da ‘HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu’ konulu sempozyumun 2’ncisi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu Sempozyumu düzenlendi

Tekirdağ Barosu ve Tekirdağ Tabip Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘HPV, Aşıları ve Hukuksal Boyutu’ konulu sempozyumun 2’ncisi gerçekleştirildi.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan ve Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün'ün açılış konuşması gerçekleştirdiği sempozyumun bilimsel ayağında, erkeklerde HPV ve HPV aşılarını, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mete Çek; kadınlarda HPV konusunu ise Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Çam; HPV aşıları konusunu da Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mehmet Baki Şentürk anlattı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Kaplan ve Av. Aleyna Doğanay'ın üstlendiği sempozyumun hukuksal boyutuna geçilen son oturumunda ise HPV ve aşılarına dair yürütülen hak mücadelesi ve mevcut yargılama süreçlerinin akıbetini, Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi Av. Aleyna Doğanay aktardı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.