Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HOTEAD’tan Yıl Sonu Gösterisi

HOTEAD Spor Kulübü tarafından yıl sonu gösterisi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 21:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
HOTEAD’tan Yıl Sonu Gösterisi

Edirne Halk Oyunları, Tiyatro Eğitimi Kültür Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (HOTEAD) tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yıl sonu gösterisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Program hakkında bilgi veren HOTEAD Spor Kulübü Başkanı Mehmet Grammeşin, 140 dansçıyla birlikte bir yıl içerisinde yapılan çalışmaların gösterisini sunduklarını söyledi.

Programda; Edirne yöresi, Gaziantep yöresi, Kafkas, zeybek, roman gibi birçok halk oyunu sahnelendi. Gösterilerini sahneleyen dansçılar seyircilerden tam not aldı.

“YARIŞMALARDA ŞEHRİMİZİ VE ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİK”

Grammeşin, “Kurumumuz 10 Mart 2002 tarihinde kurulmuş olup halen halk oyunları ve tiyatro dallarında faaliyet göstermektedir. Bu amaçla bir araya gelen birkaç kişi bugün öylesine çoğaldı ki birçok organizasyona başarı ile imza attı. Tiyatro grubumuz oyunlar sergilerken, halk oyunları topluluklarımız hem yaşadığımız kent Edirne’nin yöresel oyunlarını hem de Türkiye’mizin diğer yöre oyunlarını sergilemiştir. Ayrıca kurumumuz Artvin, Kuzey Kafkas, Aydın, Kosova, Ankara (Seymen) yörelerini icra eden gruplarının yanı sıra Roman ve Modernize Halk Dansları gruplarıyla katıldığımız yurt içi ve yurt dışı festivallerde ve yarışmalarda şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiştir” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YURT İÇİ VE YURT DIŞINA TANITMAK İSTİYORUZ”

HOTEAD’ın girdiği yarışmalarda çok sayıda derece aldığına değinen Grammeşin, “Yarışmalarda birçok birincilikler alarak şehrimize gurur yaşatmıştır. Yurtdışında Bulgaristan’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Yunanistan’a, Hırvatistan’dan Bosna-Hersek’e, KKTC’den Karadağ’a, Çekya'dan Macaristan'a, İtalya'dan Romanya ve Gürcistan'a; Yurtiçinde Akçaabat'tan Nazilli'ye, Enez'den Bergama'ya, Gönen'den Ankara'ya, Gebze'den izmir'e, Uşak'tan Rize'ye, Akşehir'den Trabzon ve Artvin'e kadar Edirne'mizin güzel oyunlarını birçok festivalde sergilemiştir. Edirne yöresini Japonya'nın başkanlığını yaptığı 16 ülkenin halk bilimi uzmanlarına düzenlediğimiz bir seminerle tanıtmıştır. Ayrıca Bulgaristan'la yapmış olduğu Avrupa Birliği projelerini başarıyla gerçekleştirilmiştir. Halen gerçekleştirilen projeler içerisinde örnek gösterilmektedir. Halk oyunları sadece bir spor değildir. Aynı zamanda geçmişi günümüzde yaşatmaktır. Amacımız; Yüzyıllardır atalarımızdan bize armağan kalmış olan bu mirası yaşatarak yurtiçi ve yurtdışında kültürümüzü tanıtmak ve paylaşmaktır” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.