Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Höbek’ten Sınav Stresine İyi Gelecek Nefes Egzersizi Önerileri

Nefes Koçu Şahver Höbek, Liselere Geçiş Sınavına (LGS) sayılı günler kala sınav öncesi ve sınav anında yapılacak basit nefes egzersizlerinin stresi ve kaygıyı azaltacağına dikkat çekerek “Doğru (diyafram) nefesini yeniden öğrenerek ve bedeninize yeniden öğreterek kritik sınavlarınızda yaşadığınız tüm olumsuz duygularınızdan kurtulabilirsiniz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 17:33
Kaynak: HİLAL PEKER
Höbek’ten Sınav Stresine İyi Gelecek Nefes Egzersizi Önerileri

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yaklaşırken, öğrencilerin stres ve kaygı seviyeleri de artıyor. Bu süreçte öğrencilerin mental ve fiziksel sağlığını korumak adına önemli tavsiyelerde bulunan Nefes Koçu Şahver Höbek, sınav öncesi ve sınav anında uygulanacak basit nefes egzersizlerinin faydalarına dikkat çekti.

Höbek’in önerdiği egzersizler arasında derin diyafram nefesi almak, nefesi yavaşça bırakmak ve bu süreçte zihni boşaltmak gibi basit yöntemler bulunurken bu tekniklerin, öğrencilerin sınav performansını artırmada etkili olabileceği vurgulandı.

“STRES VE KAYGIYA YÖNELİK DOĞRU 3 NEFES TEKNİĞİ”

Öğrencilere 3 madde halinde stres ve kaygıya yönelik doğru nefes tekniği paylaşan Höbek;

“Sizlerle 3 madde halinde evde stres ve kaygıya yönelik doğru (DİYAFRAM) nefes tekniği paylaşıyorum.

1.KARINDAN NEFES ALIP VERMEK: Öncelikle nefes alma organımız burnumuzdur. Gözlerimizi kapatalım rahat bir ortamda omuriliğimiz dik olacak şekilde oturalım. Bir elimiz göğsümüzde, diğer elimiz göbek deliğimizin üzerinde olsun. Tüm odağınız olabildiğince nefes alışverişinizde olsun. Nefesin bedeninizdeki hareketini takip edin. Bu tekniği uygularken ilk nefes alışta karnınız ve bel bölgesi bir simit gibi şişmeli, nefes verirken karnı çekip göğsünüz yükselmeli. Ellerinizin nefes alıp verdiğiniz bölgede olması, nefes akışını hissetmeniz ve doğru (DİYAFRAM) nefesi alıp almadığınızı kontrol etmeniz açısından fayda sağlayacaktır. Sayı sınırı olmaksızın istediğiniz sayıda yapabilirsiniz.

2.EŞİT NEFES ALMAK: Bu nefes egzersizin de burnunuzdan nefes alıp vermelisiniz. Nefes alırken nefesinizi 4’e kadar sayarak alın ve nefesinizi yine 4’e kadar sayarak burundan boşaltın. Bu nefes egzersizini özellikle kendinizi sinirli ve gergin hissettiğiniz anlarda uygulayın. Böylece sinir sisteminizin kısa sürede gevşeyip rahatlamasını sağlarsınız.

3. 4-7-8×7 NEFES EGZERSİZİ: Gün içerisinde korku, kaygı, endişe gibi duygularla baş etmeniz gerekebilir. Böyle anlarda 4-7-8×7 nefes egzersizinden yararlanabilirsiniz. Bu egzersizi uygularken omuriliğimiz dik rahat bir şekilde oturalım. Burundan nefes alıp burundan nefesimizi verelim. Aldığımız ilk nefesimizi 4’e kadar sayarak alalım, aldığımız nefesi 7’ye kadar sayarak tutalım ve tuttuğumuz nefesimizi burnumuzdan 8’e kadar sayarak boşaltılır. Bu egzersizi 7 tur halinde yapalım. Sonrasında rahatladığınızı ve endişeniz azaldığını fark edeceksiniz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.