Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Herkes Reçeteyle Gözlük Alsın”

Edirne’de Optisyen Levent Yaçi, yanlış tercih edilen gözlüklerin göze büyük hasar verdiğini belirtti. Yaçi, “Herkes muayenesini olduktan sonra reçeteyle gözlük alsın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 16:29
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Herkes Reçeteyle Gözlük Alsın”

Edirne’de Optisyen Levent Yaçi, yanlış tercih edilen gözlüklerle ilgili açıklama yaptı. Yaçi, gözlük alırken işportacılardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Yaçi, işportadan alınan gözlüklerin iyi bir izlenim verse de uzun kullanımda göze oldukça zarar verdiğini aktardı.

“ODAK OLMADIĞI İÇİN GÖZDE BÜYÜK HASAR OLUŞTURUYOR”

Yaçi, “İşportacılarda cam çerçeve, yakın gözlü olarak kullanılan gözlükler satılıyor. Şimdi ilk etapta vatandaşımız onu taktığında çok net gördüğünü sanıyor. Fakat onlar pres baskıyla yapıldığı için odaklama sorunu yüzde 99,99. Biz bu gözlükleri makineye tuttuğumuzda 2 numara diye aldığı yakın gözlüğü, pres baskıyla olduğu için o camın 4 numaraya kadar farklı bir şekilde, farklı yerlerinde numara çıkıyor. Haliyle de odak olmadığı için de gözde daha büyük hasar oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.

“KAFAMIZA GÖRE GÖZLÜK ALMAMAMIZ GEREKİYOR”

Gözlük alırken muayene olunması gerektiğini belirten Yaçi, “Gözlüğü taktıklarında ilk başlarda rahatmış gibi gelse de belli bir zaman sonra ciddi anlamda zarar veriyor. Optik anlamında biz buna dikkat etmemiz gerekiyor. Kesinlikle kafamıza göre gözlük almamamız gerekiyor. Hatta ve hatta şunu da vatandaşların bilmesini istiyorum; hiçbir gözlükçüye ‘Ben daha önce 2 numarayı kullandım’ diyerek gözlük almasın. Herkes muayenesini olduktan sonra reçeteyle gözlük alsın. Güneş gözlüklerinde de işportacılardan alışveriş yapılmasını önermiyorum. Gözlükçülerden orijinal gözlük alınmasına dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.