Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 10’uncu haftasında

Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından İsrail’in Gazze işgalini protesto amaçlı yapılan sessiz yürüyüşün 10’uncusu gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 16:01
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Hekimlerin sessiz yürüyüşü 10’uncu haftasında

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ve sağlık çalışanları tarafından İsrail’in Gazze işgaline karşı gerçekleştirilen sessiz yürüyüşün 10’uncusu Eski Cami’den başladı. Eski Cami’den Saraçlar Caddesi’ne yürüyüşe katılan öğrenciler adına postane önünde basın açıklaması okundu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Muammer Morkoç, okuduğu açıklamada, “Terör devleti İsrail, Filistin topraklarında bütün dünyanın gözü önünde sivilleri öldürmeye, hastaneleri bombalamaya devam ediyor.  Bütün bu yaşananlara rağmen insan haklarından bahsedenlerin, eşitlik, adalet ve hukuk üstünlüğünü vurgulayanların haftalardır bu zulme sessiz kaldıklarını, hatta terör devletini desteklediklerini görüyoruz. Bu yapılanları asla unutmayacağımızı burada tekrar vurguluyoruz” ifadelerine yer verildi.

GAZZE’YE SELAM GÖNDERDİLER

Türkiye’de ve bütün dünyada Filistin gündeminin soğuduğuna, çoğu insanın hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatlarına devam ettiğine değinilen açıklamada; “Biz burada konfor içinde yaşamaya devam ederken Gazze halkı tam 105 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Bizler çocuklarımız hasta olduğunda o gece uyuyamazken Gazze'de değil bir çocuğunu, 3-4 çocuğunu kaybetmiş annelerin sözlerini, soğukkanlılıklarını, imanlarını hayranlıkla izliyoruz. Terör devleti İsrail tarafından uygulanan zulümlere rağmen korkmadan mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizi, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Buradan devletimize ve yetkililere sesleniyoruz; ‘Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız’ denildi. ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.