Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayattayken adı yaşadığı sokağa verildi

21 yıldır yayın hayatına devam eden Yöre Dergisi imtiyaz sahibi, araştırmacı, yazar, emekli öğretmen Ayhan Tunca’nın adı düzenlenen törenle Edirne 1’inci Murat Mahallesi’ndeki yaşadığı sokağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 15:53
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Hayattayken adı yaşadığı sokağa verildi

Edirneli emekli öğretmen, araştırmacı, yazar ve 21 yıldan bu yana yayın hayatına devam eden Yöre Dergisi imtiyaz sahibi Ayhan Tunca’nın adı yaşadığı sokağa verildi.

1’inci Murat Mahallesi’nde Cumartesi Pazarı’nın yanında bulunan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katılımıyla Tunca’nın isminin verildiği sokakta tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan yazar Ayhan Tunca, büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi. Tunca; “Bu sokağa adımın verilmesini Selçuk Çakır gündeme getirmişti. Sonra bu sokağa adım verildi. Bundan daha büyük şeref, onur olamaz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Recep Gürkan Başkan’ın yaptığı işleri de küçümsemeye kimsenin hakkı yok. Kendisini kutlarım. Edirne’ye buradaki pazaryeri gibi birçok hizmetleri olmuştur. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Arada zaman farkı olsa da Ayhan Tunca’nın da ve kendisinin de Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapmalarından dolayı halef-selef ilişkisi olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Halef selef olarak, tabi ki bir okuyucusu olarak da bu sokağa tabelasının açılışını yaparak resmi olarak adını veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayhan Tunca’nın yaşamına baktığımızda hep mücadelelerle, hep üreterek, hep bir şeyler sunabilme adına geçmiş bir yaşamdır. Bazen kendi çocuklarını, kendi yaşantını geriye atarak, bu ülkenin güzel çocukları için hep daha fazlasını yapabilme çabasıdır bu yaşamlar. Ben kendilerine sevdikleriyle beraber sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. İsmiyle yaşasın. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tunca’nın isminin yazılı olduğu sokak tabelası, kurdele kesilerek açıldı. Törene katılanlar ile Tunca’nın yakınları ve sevenleri tabelanın önünde fotoğraf çektirdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.