Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Hayvan Pazarı Küçükbaş Hayvan Girişine Kapatıldı

Havsa Canlı Hayvan Pazarı’na ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan girişi yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 16:31
Kaynak: ERGİN SÖZER
Havsa Hayvan Pazarı Küçükbaş Hayvan Girişine Kapatıldı

Edirne’nin Havsa ilçesinin Bakışlar köyünde bir işletmede küçükbaş hayvanlarda hastalık tespit edilmesi üzerine, Havsa İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu acil olarak toplandı. Yapılan toplantıda, hayvan sağlığını korumak ve hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla bir dizi idari ve fenni tedbirlerin alınmasına karar verildi.

Alınan tedbirler kapsamında ilçeye bağlı Bakışlar, Tahal, Kulubalık, Çukurköy, Kuzucu, Havsa Merkez, Necatiye, Naipyusuf, Kabaağaç ve Şerbettar köylerine karantina uygulanmasına karar verildi. Bu karantina sürecinde, küçükbaş hayvan alım satımı ve hareketi tamamen kısıtlanarak hastalığın yayılması önlenmeye çalışılacak. Ayrıca, ilçede kurulan Canlı Hayvan Pazarı da ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan girişine kapatıldı.

Konu ile ilgili olarak www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Havsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal şunları dile getirdi:

“Bakışlar köyünde tespit edilen hastalık, maalesef küçükbaş hayvanlar arasında hızla yayılabilecek nitelikte. Bu nedenle, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla derhal harekete geçtik ve Havsa İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu olarak acil kararlar aldık. Uygulanan karantina, hastalığın yayılma riskini en aza indirmek için şarttır. Ayrıca, Canlı Hayvan Pazarı'nın ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan girişine kapatılması da bu çerçevede alınan bir tedbirdir. Yetiştiricilerimizin ve halkımızın, alınan bu kararlara titizlikle uymalarını önemle rica ediyoruz. Bu süreçte alınan tüm kararlar tüm mahalle ve köy muhtarlıklarına bildirilmiştir.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.