Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa’da Kitap Kafe açıldı

Havsa Belediyesi Şehit Öğretmen Halil Hilmi Sakarya Kültür Evi ve Kitap Kafe’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 15:38
Kaynak: MERT ERİŞKİN

Edirne’nin Havsa ilçesinde Şehit Öğretmen Halil Hilmi Sakarya Kültür Evi ve Kitap Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Balkan, Kitap Kafe’de belediye tarafından öğrencilere ücretsiz kurs verileceğinin müjdesini verdi.

“ÖĞRENMEYİ ÖĞRENECEKLER”

Kitap kafe hakkında açıklamalarda bulunan Balkan, “Bir toplum okuyarak öğrenirse doğrunun peşinden gider ve kavgasını verir. Bir toplum eğer okuyorsa, öğrenme isteği varsa toplumun geleceği için sorumluluk alabilir. Bundandır ki gençlerimizin, insanlarımızın okuma alışkanlıklarını artırabilmek adına, kütüphanelerimizi yaşam alanlarımıza taşımak istedik. Bizler bu projemizle insanlarımızın sıkılmadan istedikleri koşulda, istedikleri eseri elde ederek okuyabilecekleri zeminler yaratmak istedik. Öğrencilerimizin istedikleri alanda, ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirebilecek eserleri alarak, onlara sınırsız bir kütüphane kurmak istedik” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

Öğrencilerin ücretsiz kurslar ile fırsat eşitliğine kavuşacağını aktaran Balkan, “Yine bir diğer amacımız bu alanda ihtiyaç sahibi ilköğretim ve lise öğrencilerimize ücretsiz matematik ve İngilizce kursları ile onları sınavlara hazırlamak. Bu nedenle içerisinde akıllı tablet tahta, tabletler, sınırsız internetin de olduğu bir ortam hazırladık. Bu sayede Havsalı öğrencilerimize elimizden geldiğince fırsat eşitliği de sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.