Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA’DA 100. YILA UNUTULMAYACAK KUTLAMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kutlamaları, dün akşam Recep Özen Kır Bahçesinde Havsa Belediyesi tarafından verilen 100. Yıl resepsiyonu ile taçlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 13:52
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/

Dün akşam Recep Özen Kır Bahçesinde Cumhuriyet'in 100’üncü yıl dönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonunda Havsa adeta bir bayrak kent oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Havsa Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyonda Havsa tek yürek olarak Cumhuriyet’in 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ve eşi Hatice Balkan ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu unutulmaz görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu resepsiyonda havai fişek gösterisi geceyi aydınlattı.

Protokolün eksiksiz katıldığı resepsiyonda, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ve eşi Hatice Balkan, resepsiyona teşrif eden tüm davetlileri girişte karşılayıp, tebriklerini kabul etti.

Resepsiyona protokol üyelerinin yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, kamu kurumu temsilcileri, esnafı, çiftçisi, sporcusu, öğrencisi, askeri, polisi, emeklisi, doktoru, öğretmeniyle katılım sağlayan Havsalılar dün gece cumhuriyet coşkusunu hep birlikte paylaştı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan resepsiyon, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’ın konuşması ile devam etti.

Başkan Balkan yaptığı konuşmada, “Kıymetli hemşerilerim Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun. Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve gurur ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizi bundan 100 Yıl önce ilan ederek, Ülkemizi millet egemenliğine taşıyan kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile, bağımsızlığımız uğrunda bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Kıymetli Hemşerilerim, Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Türk ulusunun yaradılışına ve yaşamına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir. Zira; Cumhuriyet varsa imkan vardır, Cumhuriyet varsa eşitlik vardır, Cumhuriyet varsa kardeşlik vardır, Cumhuriyet varsa cesaret vardır, Cumhuriyet varsa hak vardır adalet vardır, Cumhuriyet varsa hedef vardır, Cumhuriyet varsa hürriyet vardır. Ömer Bedrettin Uşaklı'nın söylediği gibi; ‘Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti, Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti’ Aziz Atatürk, Önümüze çıkan engellere aldırmadan içinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı yapmak ve Milletimizi hayalleri ile buluşturmak için mücadelemizi dün olduğu gibi yarın da kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

Konser ile devam eden resepsiyonda davetlilerle tek tek yakından ilgilenen Başkan Balkan günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kutlamaları, akşam Recep Özen Kır Bahçesinde Havsa Belediyesi tarafından verilen 100. Yıl Resepsiyonu Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı ve Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’ın protokol üyeleri ile birlikte 100. Yıl pastasını kesmesinin ardından son buldu.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.