Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa’da 1. Geleneksel Helva Sohbetleri

Havsa Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede düzenlenen “Helva Sohbetleri” etkinliği 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 11:48
Kaynak: ERGİN SÖZER
Havsa’da 1. Geleneksel Helva Sohbetleri

Edirne’nin Havsa ilçesinde ilki gerçekleşen Helva Sohbetleri programı Balkan türküleri, mani söyleşileri, geleneksel oyunları ve helva ikramıyla büyük beğeni topladı.

Havsa Kaymakamlığı ve Edirne Havsa Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Geleneksel Helva Sohbetleri" etkinliği, Havsa Belediyesi'nin katkılarıyla 100. Yıl Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

29 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20:30'da başlayan etkinlik, ilçe halkının yoğun katılımıyla büyük bir coşku içinde geçti.

Etkinlikte, Balkan türküleri dinletisiyle başlayan program, katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ardından, geleneksel mani söyleşileriyle devam eden etkinlikte eğlenceli diyaloglar ve atışmalar yaşandı. Geleneksel oyunlar ise etkinliğe ayrı bir renk kattı ve katılımcılar arasında neşeli anlar yaşandı.

Gecenin en tatlı anlarından biri ise, etkinliğin adını aldığı helva ikramıydı. Katılımcılara dağıtılan lezzetli helva, etkinliğe damgasını vurdu ve birlik, beraberlik duygusunu pekiştirdi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.