Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HASAT YAPARKEN YANGINLARA DİKKAT

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sıcaklıklara karşı çiftçiler uyarıldı. Son yılların en sıcak günleri beklenen Edirne’de Müdürlük hasat yaparken yangına karşı üreticileri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
HASAT YAPARKEN YANGINLARA DİKKAT

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde artan sıcaklıklarla birlikte meydana gelen biçerdöver ve balya makinesi kaynaklı yangınların önlenebilmesi ve çiftçilerin büyük emek ve alın teri ile yetiştirdiği milli serveti olan ürünlerinde yangın nedeni ile oluşabilecek zararların en aza indirilebilmesi için; Çiftçilerin, hasat ve balya bağlama zamanında olası yangınları önlemek adına tüm tedbirleri alarak tarlasının başında bulunmaları, Biçerdöver operatörlerinin hasat yaptığı esnada çıkabilecek yangına ilk müdahalede oldukça önemli olan yangın söndürücüleri kullanıma hazır bir şekilde bulundurmaları arz etti.  

Ayrıca; 2023 Yılı Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesiyle İlgili Tebliğ gereği; Biçerdöver sahipleri, 6'şar kiloluk 2 adet yangın söndürücü cihazı (tarihi geçmemiş, dolu ve kontrolleri yapılmış.) bulundurarak hasat yapmak zorundadır.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.