Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamsi bolluğu fiyatı düşürdü

Havalarda kış şartlarının oluşması ve İstanbul kıyılarına kar yağması, hamsi bolluğunun yaşanmasına sebep oldu. Edirne’de Balıkpazarın’da hamsi fiyatları 50 liraya düştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 12:38
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Hamsi bolluğu fiyatı düşürdü

Balık sezonunun açılması sonrası Edirne’de sezona 100 lira ile 120 lira arsında başlayan hamsi fiyatları, kış şartlarının oluşmasıyla ve İstanbul kıyılarına kar yağmasıyla 50 liraya geriledi.

Edirne’de Balıkpazarı esnaflarından Yusuf Çimen, şu anda çok büyük bir hamsi bolluğu yaşandığını, havaların soğuması ve İstanbul kıyılarına kar yağmasının bu bollukta etkili olduğunu söyledi. Havaların daha da soğumasıyla hamsi fiyatlarının 3 kilosu 50 liraya gerilemesini umut ettiklerini söyleyen Çimen; “Çok büyük bir balık bolluğu yaşanıyor. İstanbul kıyılarına kar yağması nedeniyle balık bolluğu yaşandı. Şimdi hamsi 50 lira, inşallah önümüzdeki günlerde 3 kilo 50 lira olduğunu göreceğiz. Havanın soğumasıyla daha çok balık bolluğu yaşanacaktır. Şu an vatandaşlarımızın talebi çok büyük. Sezon başında 100-120 lira aralığındaydı şimdi 50 liraya düşmesi bize büyük mutluluk yaşattı” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.