Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halka dayalı siyaset ile göreve talibiz”

Edirne’de CHP Taban Hareketi ile gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan Ahmet Ziya Yaz, CHP’den Edirne Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adaylığını açıkladı. Yaz, halka dayalı bir siyaset ile göreve talip olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:55
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Halka dayalı siyaset ile göreve talibiz”

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren bir isim daha belli oldu. CHP Taban Hareketi oluşumunda gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken Ahmet Ziya Yaz, aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yaz, 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek yerel seçimler öncesi CHP Taban Hareketi ile sokak siyaseti yapmaya devam ettiklerini belirtirken; CHP’den Edirne Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiğini söyledi. Edirne için halka beraber çalışacaklarını ifade eden Yaz, Meclis Üyeliği’ne seçilmesi durumunda halkın içinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

“EDİRNE’Yİ DOĞRU, DÜZGÜN, EHİL BİR ŞEKİLDE YÖNETMEYE TALİBİZ”

Yaz, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, Edirne’de değişim için yola çıktığını belirterek; “Edirne’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Biz, salon siyaseti değil; sokak siyaseti yapacağız. Bunu yaparken de tamamen halka dayalı bir siyaset ile bu işe talip olmaya çalışıyoruz. Edirne’yi doğru, düzgün, ehil bir şekilde yönetmeye talibiz. Meclis Üyeliği’ne aday adayı olmamın nedeni, sadece Meclis Üyesi olmak değil. Meclis Üyesi’nin de aslında çok büyük fonksiyonlarının olduğunu, bunu da halkla beraber Edirne için çalışarak yapmak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HALKIN İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Meclis üyeliğine seçilmesi durumunda halkın içinde olmaya devam edeceğini söyleyen Yaz; “Halkın talepleri doğrultusunda mecliste sıkıntıları dile getireceğiz. Bugün sıkıntılara baktığımızda mecliste hiç kimse farklı bir ses çıkartmıyor. Edirne böyle yönetilmeye layık değil. Bu nedenle elimizi taşın altına koymaya çalışıyoruz. Yoksa kişisel anlamda hiçbir beklentim yok” diye konuştu.

AHMET ZİYA YAZ KİMDİR?

Ahmet Ziya Yaz, 1 Haziran 1966 tarihinde Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ardeşen’de tamamlayan Yaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yaz, Türkiye’deki farklı ulusal firmalarda çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası Yaz, 18 yıldır Edirne’de yaşıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.