Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan; “Tavsiyem, Edirne’den taşınmaları”

Edirne Belediyesi önceki dönem Başkanı Recep Gürkan, 47 yıla kadar hapisle yargılandığı davadan beraat etmesinin ardından yaptığı açıklamada, şikâyetçi Şükrü Benli’ye yardım ettiğini iddia ettiği ve ‘Amorf yapı’ olarak adlandırdığı kişilere dava açacağını söyleyerek; “Kendilerine tavsiyem; Edirne’den bir an önce taşınarak, ayrılarak Edirnelilerin bu utanç yüzlerini görmemelerini sağlamalarıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 16:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Gürkan; “Tavsiyem, Edirne’den taşınmaları”

Edirne Belediyesi önceki dönem Başkanı Recep Gürkan, 47 yıla kadar hapisle yargılandığı davadan beraat etmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

Gürkan, Lalezar Restoran’da düzenlediği toplantıda, davada çıkan karar ile ilgili konuşurken; Edirne’de ‘amorf yapı’ (şekilsiz, biçimsiz) olarak adlandırdığı bir yapının, hakkında şikayetçi olan Şükrü Benli’ye destek olduğunu söyledi. Gürkan, Benli’ye destek olanlara çağrı yaparak Edirne’den taşınmalarını önerirken; haklarında ceza davası açacağını da belirtti.

“ANAYASA MAHKEMESİ CEZAYI İPTAL ETTİ”

2019 yılında yerel seçimlere 6 gün kala, üzerine kesinleşmiş birçok mahkumiyeti bulunan bir şahıs tarafından bir suçlamaya maruz kaldığını belirten Gürkan; “Havuz medyası, bunun üzerine atladı, önü ve arkası kesilmiş bir video üzerinden korkunç bir saldırı kampanyası başlatıldı. Bu video 2016’da çekilmesine rağmen 2019’da yerel seçimlere 5 gün kala servis edildi, satıldı. Onunla ilgili bir takipsizlik kararı aldık. Ardından tekrar yargılama yapıldı ve o videodan dolayı 2 ay 15 gün ceza verildi. Bu ceza hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 yıl süreyle ertelendi. Ben ona itiraz ettim. İtirazlar reddedildi. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımı kullandım ve bundan 1,5 ay önce Anayasa Mahkemesi, videodan dolayı verilmiş olan 2 ay 15 gün cezasını iptal etti. Bunu da ilk kez açıkladım. Çünkü görülmekte olan başka bir dava vardı. Onu etkilememesi, hukuka olan inancım nedeniyle açıklamadım. Yakında 2 ay 15 gün hapis cezası ile ilgili mahkeme tekrar görülecek. Onu da paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

“3 SUÇTAN AYRI AYRI BERAATİME KARAR VERİLDİ”

Benli’nin yurt dışında kaçak olarak yaşadığını ve Türk adaletinden kaçtığını söyleyen Gürkan; “Şahsın şikayeti ile açılan bir ceza davası vardı. Bu ceza davası da 4 yıldan fazla bir süre devam etti. Bunu bütün Türkiye’ye mal ettiler. O ceza davası kapsamında benim de içinde bulunduğum sanıklara 3 tane farklı suçtan 47 yıl ceza istendi. Geçtiğimiz Cuma günü Türk adaleti kararını verdi. 5 yıl boyunca bu mahkeme ile ilgili masumiyet karinesi inancım, adalete olan güvenim ve Türk adaletine olan sarsılmaz inancımla hep sustum, hiç açıklama yapmadım. Bununla ilgili bir tek 2019 yerel seçimlerinden sonra açıklama yapmıştım. Ama bu dava ile ilgili kamuoyu o kadar çok meşgul edildi, yalan, yanlış tarif edilmiş bilgiler kamuoyuna servis edildi ki buna rağmen sabırla ve inatla sükunetimi korudum. Bugün geldiğimiz noktada mahkeme bitti. Bizim birisi gibi kaçmadığımız ve yürekten inandığımız Türk adaleti kararını verdi. Cuma günü verilen kararda aynen şöyle diyor; ‘Sanık Recep Gürkan’ın üzerine yüklenen nitelikli cinsel saldırı, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarına azmettirmek suçlarından soyut iddia dışında şüpheden uzak, mahkûmiyete yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından suçun tarafından işlediği sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatine’ deniyor. Üzerimize sanık Şükrü Benli tarafından atılmış 3 suçtan da mahkeme ayrı ayrı beraatimize karar verdi. Türk adaletine ve Türkiye Cumhuriyeti hakimlerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“BU KARARI HEPSİNE POSTA İLE YOLLAYACAĞIM”

Benli’ye mahkeme tarafından verilen cezaya da dikkat çeken Gürkan; “Burada ilginç bir husus daha oldu. Belki de çok ekstrem örneklerden biridir. Beni de şikayet eden Şükrü Benli’nin, ‘Şantaj suçundan sübut bulunan eylemine uyan, suçun işleniş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri, failin kasıt ve saiki göz önünde bulundurulmak suretiyle bir yıl hapis ve 5 bin adli para cezası ve sanığın bir suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda aynı suçu, aynı kişiye karşı birden fazla kez işlemiş olması nedeniyle takdiren 1/4 oranında artırım yapılarak 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin adli para cezası ile cezalandırılmasına’ deniyor. Bulgaristan’da yıllardır kaçak yaşayan, yıllardır Türk adaletinden kaçan, Türk adaletine ve Türk mahkemelerine güvenmeyen ve yıllardır oradan çeşitli şekillerde, daha çok politik nedenlerle bana düşman olan amorf yapılarla kurduğu ilişkiler üzerinden burada bir algı operasyonu yapmaya çalıştılar. Ama Türk adaletinin verdiği bu karar hepsine bir ders oldu. Bu kararı ben şimdi hepsine posta ile yollayacağım. O amorf yapılara, omurgasızlara, kişiliksizlere, kimliksizlere bu kararın hepsini yollayacağım. Alsınlar, nasıl ki o kişiye buradan sucuklar, peynirler yolluyorlardı, beslenmesine yardım ediyorlardı. Niçin? Bana saldırdığı için onu tutmaya çalışıyorlardı. Onlara da bu tarih, sadece kendilerine değil; torunlarına da yetecek bir miras olarak geleceklerine bıraksınlar” sözlerine yer verdi.

“CEZA DAVALARINI AÇACAĞIM”

Gürkan, ‘Amorf yapı’ olarak adlandırdığı kişilere de dava açacağını söyleyerek; “Bu burada bitmeyecek. 5 yıldır adalete olan saygım, masumiyet karinesine olan inancım nedeniyle konuşmadım. Bundan sonra konuşacağım. O kişilerle ilgili, benimle ilgili, ’47 yıl ceza alacak. Hapislerde çürüyerek’ diyenlerin hepsine de yine hukuk önünde bütün ceza davalarını açacağım. Sadece tazminat davası değil, tüm ceza davalarını açacağım. Edirne’de sokağa çıkmaya yüzü olmaması gerekenlerin, insanlıktan nasibini almayanların sattıkları gıda maddeleri kadar omurgasız olduklarını bütün Edirneliler gördü. Bu utanmaz insanların şimdi yapmaları gereken tek şey var; Bulgaristan’da kaçak yaşayan dava arkadaşlarının yanına gidip Edirnelilerin kendilerini görme utancından kurtarmaları gerekiyor. Çünkü Edirneliler bunların yüzüne bakmıyor. Kendilerine tavsiyem; Edirne’den bir an önce taşınarak, ayrılarak Edirnelilerin bu utanç yüzlerini görmemelerini sağlamalarıdır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.