Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan, gazetecilerle “10 Ocak” yemeğinde buluştu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 00:08
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Gürkan, gazetecilerle “10 Ocak” yemeğinde buluştu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Gürkan, gazeteciliğin en büyük zorluğunun dijitalleşmenin artmasıyla birlikte telefonu olan herkesin gazeteci diye ortaya çıkması olduğunu söyledi.

Gürkan, gazeteciliğin birikim, donanım ve disiplinli bir meslek olduğunu belirtti. Gürkan, gazetecilere daha özgür ve baskısız günler dileyerek programa katılan basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Çalışan Gazeteciler Günü hakkında konuşan Gürkan, “Hepinizin bu zor meslekte, meşakkatli meslekte, yoğun emek isteyen, yoğun bilgi isteyen ve birçok meslekte olduğu gibi kendi meslektaşları tarafından yıpratılan mesleğinizin, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Her mesleğin zorlukları var ve sizin mesleğinizin de dışarıdan bir göz olarak söylüyorum; en büyük zorluğu, özellikle dijitalleşmenin artmasıyla birlikte telefonu olanların ‘ben gazeteciyim’ diye ortaya çıkması. Oysa gazeteciliğin bu kadar kolay, bu kadar zahmetsiz bu kadar emek yoğunluğu olmadan olmayacağını biliyoruz. Gazeteciliğin bir vicdan işi olduğunu biliyor, gazeteciliğin bir ahlak işi olduğunu, bir birikim, donanım, disiplinin olduğu bir meslek olarak biliyoruz. Elbette her yerde olduğu gibi zaman zaman çürükler de çıkıyor. Ya da bu mesleği kendine bir dayanak olarak kullanmak isteyen ama meslekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan gayri ahlaki insanlar da çıkıyor. Maalesef bu bütün mesleklerde var. Bu anlamda Edirne’de çok uzun yıllardır beraber görev yaptığımız, sıcakta, soğukta, tozda, çamurda siz değerli basın emekçilerinin, gerçek basın emekçilerinin günlerini kutluyor, hepinize 2024 yılında daha özgür, daha baskısız ve daha güzel günler görmenizi diliyorum. Gününüz tekrar kutlu olsun” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.