Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNEŞLİ HAVA EDİRNE’DE YOĞUNLUĞU ARTIRDI

Edirne’de hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle caddelerden tarihi çarşılara kadar birçok bölgede yerli ve yabancı turistler ile vatandaşların yoğunluğu dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 16:19
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
GÜNEŞLİ HAVA EDİRNE’DE YOĞUNLUĞU ARTIRDI

Edirne'de Kasım ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar sokaklara adeta akın etti. Sıcak yaz günlerinin geride kalmasına rağmen güneşli havanın keyfini çıkarmak isteyen Edirneliler, özellikle Saraçlar Caddesi'nde bulunan kafeler ve açık alanlarda bir araya geldi.

Hava sıcaklığının 19 dereceye kadar yükseldiği Edirne’de, Saraçlar Caddesi'nde yer alan kafeler ve açık alanlar yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, sıcak havanın tadını çıkartmak için dışarıda vakit geçirirken; sokak müzisyenlerinin şarkılarına da eşlik ederek eğlenceli anlar yaşadı.

SELİMİYE ARASTASI’NA YOĞUN İLGİ

Hava sıcaklığının etkisiyle hareketlenen Edirne'de tarihi Selimiye Arastası da yoğunluğuyla dikkat çekti. Sultan III. Murat zamanında Selimiye Camii’ne gelir sağlamak amacıyla inşa edilen Selimiye Arastası, özellikle şehir dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Selimiye Camii'nin etkileyici mimari detaylarına ev sahipliği yapan Selimiye Arastası, yerli ve yabancı turistler ile uğrak noktası oldu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.