Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: “Ekmeğimize Sahip Çıkıyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu “Trakya Buğday Mitingi” hakkında basın açıklaması yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu: “Ekmeğimize Sahip Çıkıyoruz”

Gündoğdu yayımladığı açıklamada şunlara yer verdi:                                                 

“Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı 2024 hububat alım fiyatları üreticilerimizi çileden çıkarmıştır.

Ekmeklik buğday alım fiyatı ton başına 9 bin 250 lira, makarnalık buğday ton başına 10 bin lira, arpa alım fiyatı ise ton başına 7 bin 250 lira olarak açıklandı.

2023’de 8.250 TL olan buğday fiyatı 2024 yılı için 9.250 TL açıklanmıştır. Alım fiyatındaki artış sadece yüzde 12 de kalmıştır.

TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 75’e yükselmiş, girdi fiyatlarında yüzde 50-80 arasında artışlar yaşanmış ve Ziraat Odaları Birliği 1 kilo buğdayın üretim maliyetini 10 lira 87 kuruş açıklamışken bu alım fiyatları adeta üreticiyle dalga geçmektir.

Trakya’nın, Kırklareli’nin, ülkemizin dört bir köşesindeki hububat üreticilerimizin haklı çığlığını büyütmek ve Tek Adam rejiminin uyguladığı bu gayri milli anlayışa dur demek için;

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in katılımıyla 14 Haziran 2024 Cuma günü Tekirdağ Hayrabolu Galatasaray Saat Kulesi Meydanı'nda saat 15:00'da gerçekleştireceğimiz Trakya Buğday Mitinginde milletin efendisi köylümüzün sesi oluyoruz, köylü millet el ele çiftçimize, üreticimize sahip çıkmak için buluşuyoruz.

Üreticinin haklı feryadını büyüterek en kısa sürede hububat alım fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde AKP iktidarı çiftçinin ölüm fermanını imzalamış olacaktır.

Haydi,

Alın terini toprağına akıtan, zor şartlarda üretmekten vazgeçmeyen, toprağına aşık, ülkesine, milletine yürekten bağlı vefakâr üreticilerimiz için, 

Ekmeğimize sahip çıkalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım.

Haydi,

Sende ekmeğine sahip çık! Saygılarımla”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.