Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu'dan Tarım ve Orman Bakanı'na Arazi Toplulaştırma Soruları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Kırklareli ilindeki arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili yazılı yanıtlanması talebiyle bir dizi soru yöneltti. Gündoğdu, toplulaştırma sürecinde küçük çiftçilerin mağdur edildiği yönündeki iddiaları gündeme getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu'dan Tarım ve Orman Bakanı'na Arazi Toplulaştırma Soruları

Gündoğdu'nun Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede, Kırklareli ve özellikle Pınarhisar ilçesindeki arazi toplulaştırma çalışmalarında, büyük arazi sahipleri ve şirketlerin taleplerine öncelik verildiğine dair iddiaların ciddi endişe yarattığını vurguladı. Önerge, toplulaştırma sürecinde küçük çiftçilerin haklarının korunup korunmadığı, çiftçilerin mağduriyetlerinin nasıl giderileceği ve bu çalışmaların bölgede çiftçilerin refah seviyesini nasıl etkilediği gibi sorular içeriyor.

Gündoğdu'nun yönelttiği sorular şunlar:

1- Çiftçilerin Üretim ve Gelir Durumu: Kırklareli ili ve ilçelerinde arazi toplulaştırma sürecinde; çiftçilerimizin üretimlerini artırıcı ve daha fazla gelir elde etmelerini sağlayıcı tedbirler alınmış mıdır, alındıysa neler yapılmaktadır, bölgede yaşayan çiftçilerimizin yapılan toplulaştırma çalışmalarında haksızlığa uğradıkları ve mağdur oldukları için itirazları var mıdır, var ise bu mağduriyetleri ve haksızlıkları ne zaman ve nasıl gidereceksiniz, kırsalda yaşayan çiftçilerimize zarar veren çalışmalarınızı aynı doğrultuda sürdürecek misiniz?

2- Değer Kaybı İddiaları: Arazi toplulaştırma süreci sonunda özellikle Pınarhisar ilçemiz sınırlarında küçük arazi sahibi çiftçilerimizin toplulaştırma sonrası arazilerinde değer kayıpları, büyük arazi sahiplerinin arazilerinde ise ciddi değer artışları yaşandığı doğru mudur, doğru ise bölgede yaşayan köylümüzü, çiftçimizi büyük arazi sahiplerine karşı nasıl koruyacaksınız?

3- Bilimsel Verilerle Refah Seviyesi: Arazi toplulaştırma çalışmalarının amacı kırsal bölgelerdeki refah seviyesini artırmaksa, Kırklareli sınırlarında hangi bilimsel veriler bu refah artışını göstermektedir?

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.