Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu'dan Moskova'daki APA Toplantıları Hakkında Açıklama

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantıları, 25-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştiriliyor. TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Başkanı ve APA Türk Grubu Parlamenterleri ile birlikte toplantılara katılarak Türkiye’yi temsil ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu'dan Moskova'daki APA Toplantıları Hakkında Açıklama

Gündoğdu, toplantılarda Asya ülkeleri arasındaki ikili ilişkilerin ve sosyal-kültürel dayanışmanın artırılması için yapılabilecek çalışmaların ele alındığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çeşitli konuların değerlendirildiğini ve bu kapsamda iki ülkenin bölgede barış, birlik ve kalkınma için önemli adımlar atmaya hazırlandığını vurguladı.

Moskova’da devam eden APA Sosyal ve Kültürel İşler Daimi Komitesi Toplantıları, 28 Eylül 2024 tarihinde sona erecek.

Vecdi Gündoğdu, toplantıların ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirme ve iş birliği alanında önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Görüşmelerde, Asya ülkeleri olarak sosyal ve kültürel dayanışmamızı güçlendirme yollarını konuştuk. Ayrıca, Türkiye ve Rusya’nın bu coğrafyada barış ve kalkınma için birlikte çalışabileceği alanlarda fikir alışverişinde bulunduk." dedi.

Gündoğdu, APA toplantılarının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını ve bölgede istikrarın sağlanması yönünde önemli adımlar atılacağını ifade ederek, toplantıların sonuçlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.