Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu’dan Atatürk Heykeline Yapılan Saldırıya Sert Tepki

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 10 Eylül 2024 Salı akşam saatlerinde Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeline yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu’dan Atatürk Heykeline Yapılan Saldırıya Sert Tepki

Gündoğdu, saldırıyı “alçakça” ve “nefret dolu” olarak nitelendirdi ve bu tür eylemlere asla müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Gündoğdu, açıklamasında, "Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmaz temeli Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyettir. Yokluk, yoksulluk, mahrumiyet içerisinde sahipsiz bırakılmış bir milletin silkinip kendine gelerek emsalsiz bir istiklal mücadelesi ile tarih yazmasına öncülük etmiş, tam bağımsızlık ülküsü ile Türk milletini zafere ulaştırmış eşsiz bir başkomutana, eşsiz bir kahramana saygısızlık, hadsizlik yapma hakkı yoktur, olamaz da." ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin, huzurun, barışın ve mutlu insanların kenti Kırklareli’nin ve Kırklareli halkının, bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini vurgulayan Gündoğdu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin adalet önünde hesap vereceğini ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı. Gündoğdu, “Kurucumuza ve kurucu değerlerimize yapılan en küçük bir saygısızlığın dahi cezasız kalmaması için mücadelemiz devam edecektir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.