Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: “Cumhuriyet, Cehalete ve Yoksulluğa Karşı Verilen Mücadelenin Adıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu, açıklamasında Cumhuriyetin, çağdaşlaşma yolunda ülkemiz için en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu: “Cumhuriyet, Cehalete ve Yoksulluğa Karşı Verilen Mücadelenin Adıdır”

“101 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet, her zaman cehalete, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa ve çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adı olmuştur” diyen Gündoğdu, Atatürk'ün “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözünü hatırlatarak Cumhuriyetin toplumsal dayanışmanın en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

Gündoğdu, açıklamasında Atatürk’ün laiklik ilkesine vurgu yaparak, “Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni şeyhler, dervişler, meczuplar memleketi olmaktan çıkarmak için yola çıkmış ve en doğru yolun ‘medeniyet tarikatı’ olduğunu belirtmiştir. ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ sözleriyle de gelecek nesillere izlenmesi gereken yolu göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, Cumhuriyet devrimlerinin ve kurucu değerlerin korunması gerektiğine dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak, Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şartlar ne olursa olsun bu bilinç ve azimle üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” dedi.

Açıklamasının sonunda Gündoğdu, Cumhuriyetin birlik ve beraberliğimizin simgesi olduğunu ifade ederek, “Her gün bizi millet yapan değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 101. yılını coşku ve gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Yaşasın laik Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.