Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: “Çare İktidarın Değişmesidir, Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, saha çalışmaları hakkında basın açıklaması yaparak bölgedeki halk ve üreticilerle buluşmalarını değerlendirdi. Gündoğdu, yaptığı açıklamada ülke genelinde derinleşen ekonomik kriz, tarım sektöründeki sıkıntılar ve gelir adaletsizliğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu: “Çare İktidarın Değişmesidir, Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Gündoğdu, açıklamasında 14-17 Ekim 2024 tarihleri arasında çeşitli halk toplantılarına katıldığını belirtti. Program kapsamında, CHP Lüleburgaz, Kırklareli Merkez ve Babaeski ilçe başkanlıklarının düzenlediği halk buluşmalarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini aktardı. Ayrıca Pancarköy, Düğüncülü, Sinanlı köyleri ve Büyükmandıra beldesinde üreticilerle buluştuklarını ifade eden Gündoğdu, “Tarım sektöründeki sıkıntılar giderek büyüyor, üreticilerimiz daha fazla destek bekliyor” dedi.

Gündoğdu, köy, kasaba ve şehirlerde yaptığı görüşmelerde vatandaşların en önemli sorunlarının sağlıklı beslenme ve barınma olduğunu belirtti. Hayat pahalılığı ve gelir adaletsizliğinin giderek arttığını vurgulayan Gündoğdu, “Emekliler, emekçiler ve dar gelirli vatandaşlarımız her geçen gün daha derin bir yoksullukla karşı karşıya kalıyor. Eylül 2024'te açlık sınırı 21 bin TL'ye ulaşmış, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücretin 4 bin TL üzerine çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, hükümetin ekonomik sorunlara çözüm bulmakta yetersiz kaldığını belirterek, “AKP ve MHP iktidarı, sanki 22 yıldır ülkeyi kendileri yönetmiyormuş gibi davranıyor. Saray ve çevresi, Anayasa ve dış politika gündemleriyle halkın gerçek sorunlarından uzaklaşıyor” dedi.

Son olarak çözümün iktidarın değişiminde olduğunu savunan Gündoğdu, “Çare, iktidarın değişmesidir. Çare, Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek açıklamasını tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.