Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündoğdu: “Ahilik, Sevgi, Adalet ve Cömertlikle Kuşanmaktır”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaparak Ahilik kültürünün önemine vurgu yaptı. Gündoğdu, Ahilik teşkilatının 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından ekonomik ve sosyal yaşamda adalet sağlamak, insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
Gündoğdu: “Ahilik, Sevgi, Adalet ve Cömertlikle Kuşanmaktır”

Ahilik kültürünün, daima doğruluğu, iyi ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı ve emeği savunduğunu ifade eden Gündoğdu, esnaf ve sanatkarları hak ve adalet etrafında birleştiren bu kültürün toplumun birlik ve beraberliğinin tesis edilmesinde geçmişten bugüne öncü bir rol oynadığını söyledi. Gündoğdu, Ahilik kültürünün “Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme, kuvvetli ve üstün durumdayken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil…” şeklinde öğütlerde bulunduğunu hatırlattı.

Günümüzde üretim ve tüketim ilişkisinin bozulduğunu, çevre ve doğaya karşı acımasız davranıldığını ve üretim ile gelirin adil dağıtılmadığını belirten Gündoğdu, böyle bir dönemde Ahilik kültürünün çok daha fazla önem kazandığını dile getirdi. Ahilik kültürünün, tüm dünyanın özlem duyduğu kaybolan insani değerleri, ahlak ve adaleti, toplumsal dayanışmayı bünyesinde barındırdığını ve hepimize yol göstermeye devam edeceğini ifade etti.

Açıklamasında, “Eli, sofrası, kapısı açık, beli, dili, gözü bağlı cömert bir yaşam öğütleyen, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, hoşgörünün ve bilginin paylaşılarak büyüyen değerler olduğu Ahilik Kültürü’nü yaşayan, yaşatan ve nesilden nesile aktaran tüm esnaf ve sanatkarlarımızın bayramını, Ahilik Haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer veren Gündoğdu, tüm esnaf ve sanatkarlara başarılar diledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.