Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündemimiz: Taksim Meydanı Programı

Şimdi herkes nefesini tutmuş Cuma günü CHP’den yapılacak ve önemli büyükşehir ve illerinde yer alacağı söylenen aday açıklamasını bekliyor. Bakalım Edirne bu iller arasında yer alacak mı? Derya Sarılarlı yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 10:40
Kaynak: DERYA SARILARLI
Gündemimiz: Taksim Meydanı Programı

Zaman daraldıkça aday adayları da daralıyor; “Ben mi aday gösterileceğim, yoksa…” düşüncesi adeta beyinlerini kemiriyor.

Geçtiğimiz akşam TV 100’ün çok izlenen ve gündem oluşturan programlarından birisi olan Taksim Meydanı’nın son bölümünde Şaban Sevinç’in yaptığı açıklama Edirne’de ses getirdi.

Sevinç, CHP’nin özellikle önde olduğu ve kazanması muhtemel yerlerde adaylarını halen açıklamamasını eleştirirken Edirne’de Recep Gürkan’ın açıklanmadığını ve sıkıntı olduğunun altını çizerken, Gürkan’a İYİ Parti’den davet olduğu iddiasında da bulundu.

Aynı programda yer alan Barış Yarkadaş ise Edirne’de ön seçim isteğinin kabul görmediğine ve partinin yaptırdığı anketlere bakılacağını ifade etti.

Bilindiği üzere Recep Gürkan ön seçim isteğini daha önce açıklamış, kendisine CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’de destek vermişti.

Edirne’de yerelde de gündeme getirilen bu iddialar üzerine İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Recep Gürkan’a karşı çok ağır eleştiriler yer aldı.

Gürkan’ı, güç zehirlenmesi, İYİ Partililere hakaret edecek kadar küstah, görev süresinde Edirne’yi 30 yıl geriye götürme gibi ağır şekilde suçlayan açıklamada, partilerinin kapılarının kendisine kapalı olduğu da bildirildi

Anlaşılan İYİ Parti köprüleri atmış, ittifak ve beraber yürüme sonlanmış, tam bir rekabet ortamı oluşmuş.

Şimdi herkes nefesini tutmuş Cuma günü CHP’den yapılacak ve önemli büyükşehir ve illerinde yer alacağı söylenen aday açıklamasını bekliyor.

Bakalım Edirne bu iller arasında yer alacak mı?

Cuma gününden sonraki hafta ise CHP’nin tüm Türkiye’de adaylarını duyurmuş olacağı partiye yakın kaynaklarca söyleniyor.

SEDEFÇİ DE ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Hamdi Sedefçi’nin hedefinde de Recep Gürkan vardı.

Gürkan’ı, ektiği çiçekleri bile sulayamamakla eleştiren Sedefçi, bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada Edirne’de herkesin mutsuz olduğunu, kentin alt yapısında da üst yapısında da sıkıntılar olduğunu savunarak, vatandaşlardan gelen talep üzerine aday adayı olduğunu bildirdi.

İYİ Parti’nin Edirne’de kimi aday göstereceği de en çok merak edilen konulardan.

Sedefçi’nin özellikle CHP’den oy transfer edebileceği konuşuluyor.

İBA, ÇOK ÇALIŞIYOR

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, hız kesmeden seçmen ziyaretlerine ve temaslarına devam ediyor. Toplumun her kesimi ile buluşmaya özen gösteren İba, erken start vermenin avantajını da kullanıyor. Diğer partiler Edirne’de daha adaylarını açıklayamazken, AK Parti maratona erken başlama fırsatı yakaladı. Bu arada kadın aday olma avantajını da göz ardı etmemek gerekiyor. Seçmenin yarısını oluşturan kadınlar kendi hemcinsleri bir adayı karşılarında görünce iyi bir diyalog yaşanıyor.

GÜRKAN, ZOR DURUMDA BIRAKILDI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise CHP’nin önde olduğu iller arasında gösterilen Edirne’de partisince bugüne kadar aday gösterilmemesinin sıkıntısını yaşıyor. Ön seçim isteği kabul görmeyen, buna karşı adayın da bir türlü açıklanmamış olması ister istemez tüm aday adaylarının moralini bozuyor olmalı.

Başkan olduğu için karşısındaki bütün adaylar ve aday adaylarının hedefi haline gelen ve eleştirilen Gürkan, adaylık vizesini alsaydı çok daha sağlam olarak cevaplar verecek ve sahada çok daha çalışacaktı.

CHP adayını geç açıklayarak doğru olanı mı yapıyor sorusunun cevabı kesinlikle “hayır” olacaktır. Muhtemel adayına zaman kaybettirirken, diğer adayların yol almasına olanak tanımıyor mu sizce de.

DERYA SARILARLI

Kaynak: DERYA SARILARLI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.