Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülel’den “Hukuki Açıdan Yapay Zekâ” kitabı

Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölüm birincisi ve Yüksek Lisans mezunu Hazal Gülel’in yüksek lisans tezi “Hukuki Açıdan Yapay Zekâ” yayımlandı. Hazal Gülel, Adalet Yayınevi’nden çıkan kitabını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
Gülel’den “Hukuki Açıdan Yapay Zekâ” kitabı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na kitap hakkında bilgi veren Hazal Gülel, “21. yüzyılda teknoloji dördüncü ve beşinci sanayi devrimleriyle baş döndürücü bir süreç yaşamakta, sosyolojiden sağlığa, ekonomiden kamu yönetimine yaşamın çok sayıda dallarını dönüştürmektedir. Dördüncü Sanayi Devrimi’nin en temel ögesi olarak ve makinelerin öğrenmesi ve otonom girdilerin sistemlere eklenmesi şeklinde beliren yapay zekâ, hukuk alanında da yenilikler getirmektedir. Yapay zekâ ve hukuk arasındaki etkileşime ve dünyadaki ilgili alanda ortaya çıkan uygulamalara odaklanan bu çalışmada temel olarak, mevcut hukuk düzleminde hızla gelişen yapay zekâ teknolojisinin ortaya çıkardığı hukuksal boşlukların doldurmakta yetersiz kalındığı, o sebeple yapay zekâlı yeniliklerin sisteme entegre edilmesinin gerektiği ileri sürülmektedir. Henüz süreç halinde olan bu gelişmeler, yeni teknolojik gelişmelerle kamu düzenini etkilemeye devam edeceğe benzemektedir” diyerek kitabın yapay zekâ alanına yönelik yapılan çalışmalar arasında, disiplinler arası perspektifle yapay zekâ hukukuna yönelik ihtiyaçları ortaya koyan ilk eserler arasına girmeyi başardığını ifade etti.

GURUR DUYDUĞUNU SÖYLEDİ

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade ederek, “Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra öğrencileri de önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kitap da bunun en güzel örneklerinden biri. Ben kıymetli öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.