Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gübreleme dönemindeki yağış üreticiyi sevindirdi

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, şimdiye kadar yağan yağışların ekili ürünler için yeterli olduğunu, toprağın depolanması için önümüzdeki dönemlerde de yağışa gerek duyulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 14:30
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Gübreleme dönemindeki yağış üreticiyi sevindirdi

Ocak ayının yağışlar yönünden kurak geçmesi sonrası bugün yağan yağmur, üreticinin yüzünü güldürdü. Yağmurun, gübreleme döneminde gelmesi ve çiftçinin geçtiğimiz hafta ortasında toprağın tavının da müsait olması dolayısıyla gübrelemeyi bitirmesi, üretici de memnuniyet yarattı.

Ürünlerin ekiminden sonra yağan yağışların, ürün gelişimi açısından olumlu olduğunu fakat ileriki dönemler açısından belirli aralıklarla yağışlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı; “Son yağan yağmurlara kış yağışları açısından baktığımızda çok yeterli değil. Buğday ekim döneminden sonra aldığımız yağışlar, aşağı yukarı metrekareye 180 kg oldu. Ocak ayında çok yağış almadık ama bugün yağan yağış üreticilerimiz tarafından her gün bekleniyordu. Bu dönem gübre atma dönemi olduğu için birçok üreticimiz yağışı takip etti. Hava raporlarında da bu yağış gözüktüğü için üreticilerimiz geçtiğimiz hafta ortasından itibaren gübrelemesini yaptı. Ardından da bu sabah yağışın başlamasıyla üreticilerimizin yüzü güldü. Ürünün gübreye, azota ihtiyacı vardı. Bu azotu alabilmesi için yağışa ihtiyacı vardı. Gübreleme de yapıldığı için ürünler gerekli azotu alacak inşallah. Bu kış çok yağış alamamamıza rağmen çok kurak bir kış da değil. Şu ana kadar yağan yağışlarda ekili olan buğdayın, kanolanın gelişimi açısından herhangi bir sıkıntı yok. Genel olarak tüm yıl için yağışların yeterli ya da yetersiz olduğunu söylemek için henüz erken. Sadece şu an için kurak olmadığını söyleyebiliyoruz. Şu anda ürünün gidişatı güzel ama önümüzdeki dönemde de belirli aralıklarla yağış almamız gerekiyor. İnşallah güzel yağışlar gelir. Toprağın suyu depolayabileceği, nehir debilerinin, barajların debilerinin güzel olacağı bir dönem olur diye umuyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.