Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gübre fiyatları çiftçiyi zor durumda bırakıyor”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, gübre fiyatlarındaki önemli artış ve yüksek faiz oranlarının çiftçiler üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 16:21
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Gübre fiyatları çiftçiyi zor durumda bırakıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, buğday ve ayçiçeği gibi tarım ürünlerinin beklenen fiyatlara ulaşamadığını, üreticilerin destekleme almakta zorlandığını ancak buna rağmen mazot, gübre ve ilaç gibi temel tarım giderlerindeki büyük artışlara rağmen üretim yapmaya devam etmeye çalıştıklarını söyledi.

Gübre fiyatlarındaki artışın enflasyonun üzerinde seyretmesinin çiftçileri ciddi şekilde zorladığını vurgulayan Doğramacıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Geçmişte çiftçilere sağlanan düşük faizli kredilerin artık yüksek faiz oranlarıyla yer değiştirdiğini görüyoruz. Bu durum çiftçilerin maliyetlerini artırdığı gibi rekabet güçlerini de azaltıyor. Tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması için hükümetin daha etkili politikalar izlemesi ve çiftçilere daha fazla desteklemede bulunması gerekiyor. Çiftçilerimizin yaşadığı zorluklar sadece maddi boyutta değil, aynı zamanda bu durum onların motivasyonunu da olumsuz etkiliyor. Gençlerimiz çiftçilikten para kazanamadığı için büyük şehirlere gidip orada iş bulmaya çalışıyorlar. Çiftçilerin desteklenmesi ve tarım sektörünün güçlendirilmesi konusunda daha fazla çaba harcanması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçilerin mevcut zorlukları aşabilmeleri için adil ve sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç var.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.