Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Heykeltıraş, Babasının İzinde

Edirne’de heykeltıraş Müslüm Özcan’ın oğlu Umut Berke Özcan, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Özcan, çocukluk yıllarında babasıyla atölyede öğrenmeye başladığı heykel için akademik eğitimini tamamlarken; babasının izinden heykel serüvenini devam ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 14:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Genç Heykeltıraş, Babasının İzinde

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bugün düzenlenen 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreninin ardından mezuniyet sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Grafik Tasarımı, Heykel, İletişim ve Tasarımı ile Resim bölümlerindeki mezun olan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergide, Heykel Bölümü’nden mezun olan Umut Berke Özcan’ın mezuniyet eseri dikkat çekti. Edirne’de Heykeltıraş Müslüm Özcan’ın oğlu olan Umut Berke Özcan, babası ile atölyede çalışarak başladığı heykeltıraş olma yolunda önemli bir adım atarak Heykel Bölümü’nden mezun olurken; heykele olan ilgisiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

“BABAMLA SÜREKLİ ÇALIŞIYORDUM”

Özcan, sergideki eserinin bitirme işi olduğunu belirterek; “4 yıl boyunca çalışıyoruz ve en sonunda kendi bölümümüzü seçiyoruz. Lise yıllarındayken de babamın yanında sürekli çalışıyordum ve atölyede sürekli birlikteydik. Aşinalık durumu söz konusuydu. Onun sonrasında üniversiteye geldiğimde çoğu şeyi biliyordum ve burada daha çok akademik anlamda bir eğitim aldım. Onun üzerine bir şey daha ekleyerek şu anki raddeye ulaştım. Bundan sonrası da göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“NAZIM HİKMET BÜSTÜ YAPTIKTAN SONRA KARAR VERDİM”

Çocukluk yıllarında heykel ile çok ilgili olmadığını söyleyen Özcan; “Heykeltıraş olmak istemiyordum. Endüstri Ürünleri Tasarımını okumak istiyordum. Fakat Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde çalıştığım bir dönem oldu. Oradakiler de benden bir Nazım Hikmet büstü istediler. Büstü teslim ettikten sonra benim için çok doğru bir yol olduğunu düşündüm. Çünkü büstü yaptıktan sonra insanlardan aldığım güzel geri dönüşler beni çok etkilemişti ve heykel okumaya karar verdim. Sonrasında Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdim ve bugün heykel yapmaya devam ediyorum” dedi. Özcan, Heykel Bölümü’nde okumasında babası Müslüm Özcan’dan da etkilenmesinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.