Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geleceği çocuklardan emanet aldık”

Kırklareli Belediyesi, tüm dünyayı ilgilendiren en kritik konu iklim kriziyle ilgili, aktif çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
“Geleceği çocuklardan emanet aldık”

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu “Çocuklarımızdan emanet aldığımız geleceği, onlara yaşanabilir şekilde teslim edebilmek için öncülük etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Bu çerçevede, geçtiğimiz aylarda İstanbul Enerji AŞ işbirliğiyle “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” protokolü imzalayan ve yakın zaman önce de bu konuda önemli bir çalıştay düzenleyen Kırklareli Belediyesi, kısa-orta ve uzun vadeli planlamaları ile geleceğe yönelik adımlarını şimdiden belirliyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, iklim ve sürdürülebilirlik konusunda, kurumsal bilincin topluma yayılması için çalıştıklarını kaydederek; “Sorunlar belli ve bunlar sadece bizim değil tüm insanlığın sorunu. Burada kurumlara büyük görev düşüyor. Bizler, verimli ve önemli çalışmalar yapmalıyız ki, hem bu farkındalık topluma hızlıca yayılsın, hem de bu konu, tüm dünyada yönetimlerin birinci önceliği olsun. Her zaman söylüyorum. Asla umutsuz ve kararsız değiliz” dedi.

Kırklareli Belediyesi’nin 2035 yılı odaklı Ulaşım Ana Planı’nda karbon salınımını azaltma hedefi olduğunu da hatırlatan Kesimoğlu; “Sera gazı emisyonu azaltım ve iklim uyumu konusunda çalışmaya, hedefler belirlemeye, planlar yapmaya devam ediyoruz. Çözüme yönelik adımların artık çok daha hızlı atılması gerekiyor. Acil önlemlerin hayata geçmesi gerek. Yerel yönetimler bu işe liderlik etmeli. Yerel düzeyde bu sorumluluk herkesçe üstlenilmeli. Sivil toplumla beraber hareket ederek, doğru bir yön çizilmeli. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz, bu konularda yoğun bir mesai harcıyor. Çocuklarımızdan emanet aldığımız geleceği, onlara yaşanabilir şekilde teslim edebilmek için öncülük etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.