Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geldi: “Lalapaşa kültürel faaliyetlere hasret kaldı”

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Lalapaşa Belediyesi’ni devir aldıktan sonra yaptığı işlere değindi. Lalapaşa’nın kültürel faaliyetlere hasret kaldığını belirten Geldi, 5 Mayıs tarihinde kakava şenliklerinin yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 13:27
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Geldi: “Lalapaşa kültürel faaliyetlere hasret kaldı”

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, basın mensupları ile bir araya gelerek Lalapaşa Belediyesi’ni devir aldıktan sonra yaptığı işleri anlattı. Siyaseti bir kenara bıraktığını belirten Geldi, “Biz 31 Mart itibariyle siyaseti bir kenara bıraktık. Buraya gelen her komşumuz hangi siyasi partiye oy verdin? Kimi destekledin? diye sormuyoruz. Bizden ne istediğini soruyoruz” sözlerine yer verdi.

“2 SU POMPASININ BİRİ ÇALIŞMIYORDU”

Su kuyularındaki pompalardan bir tanesinin çalışmadığını belirten Geldi, “Belediyeyi teslim aldıktan sonra uzun yıllardan beri ilçemizde su patlaklarının, su akıntılarının olduğunu tespit ettik. Bu hem basıncı etkiliyordu hem de kaliteli su akışını engelliyordu. Bunların tamirini gerçekleştirdik. Biliyorsunuz su kuyuları var ilçemizde. Su kuyularında 2 tane su pompamız var. Su pompalarının biri uzun dönemden beri çalışmadığını tespit ettik. 3 aydan beri su pompasının biri çalışmıyordu. Diğeri de arıza yaptığında ilçemiz susuz kalacaktı. Bu bizim önceliğimiz olduğu için biz hızlı bir şekilde su pompasını tamirini yaptırdık” dedi.

“ARAÇLARIMIZ VE PARKLARIMIZ KÖTÜ DURUMDAYDI”

Belediyeyi teslim aldıktan sonra araç ve parklarla ilgili çalışmalara başladığını belirten Geldi, “Araçlarımız çok kötü durumdaydı. Muayeneleri yapılmamış, sigortaları ödenmemiş. Araçlarla ilgili işlemleri başlattık. Belediye kasasından bir lira çıkartmadan araçlarımızın bakımını yaptırıyoruz. Yaptırmaya da devam edeceğiz. İlçemizde çocuklarımızın oynayacağı park yoktu. Hepsi bakımsız, kırık, âtıl durumdaydı. Bu parklarımızı şu an eski oyun gruplarını kaldırdık. Yeni oyun gruplarını da önümüzdeki haftalarda kuracağız” diye konuştu.

“LALAPAŞA’DA SU FİYATI ŞU ANDA YÜZDE 20 İNDİRİMLİ”

Lalapaşa’da suya indirim yapıldığını belirten Geldi, “İlçemizde biliyorsunuz GAZDAŞ çalışması var. GAZDAŞ çalışması tamamlandıktan sonra bununla ilgili üst yapıya da hızlı bir şekilde girip burada vatandaşın mağduriyetimizi gidereceğiz. Biliyorsunuz seçim takviminde su, çevre, ilçe ve il belediyelerine rağmen bizim Lalapaşa’mızda su fiyatları çok yüksekti. Bizim bir vaadimiz vardı. Yüzde 20 olarak ilk meclisimizde suya indirim yapacağız dedik. İlk toplantımızda bunu yaptık ve şu an da su fiyatı Lalapaşa’da yüzde 20 indirimli olarak devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“DERE ISLAHI ÇALIŞMASINA BAŞLADIK”

Dere ıslahı çalışmaları hakkında bilgi veren Geldi, “Kaymakamımız ile iletişim halinde olarak dere ıslahı çalışmasına başladık. Lalapaşa’nın merkezinden geçen dere uzun yıllardan beri hiç ıslah edilmemişti. Orada dere yatağını temizliyoruz ve en azından taşkınlarla ve pis bir görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. TOKİ'ye giden 1’nolu TOKİ'ye giden yol statüsü bir yoldu zayıftı. Burayı mıcır dolguyla doldurduk. Geçen hafta onu tamamladık. Bugün ikinci meclisimiz var. 2’nci meclisimizde de eski belediye meclis üyelerimizi davet ettik. Onlar tabii ki normalde olması gereken görev süresi bittikten sonra meclis üyelerimize teşekkür plaketiyle onurlandırması gerekirdi. Dönemin arkadaşımız bu anlamda atlamışlar. Biz bu eksikliği tamamlayalım dedik. Bugün eski belediye meclis üyemize, meclisimize davet ettik. Kendilerine ilçemize yaptığı çalışmalardan dolayı plaketle onurlandıracağız. Teslim alırken de söylediğimiz gibi biz 31 Mart itibariyle siyaseti bir kenara bıraktık. Buraya gelen her komşumuz hangi siyasi partiye oy verdin? Kimi destekledin diye sormuyoruz. Bizden ne istediğini soruyoruz. Bu çizgilere de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“LALAPAŞA’DA KAKAVA 5 MAYIS’TA”

Lalapaşa’nın kültürel faaliyetlere hasret kaldığını belirten Geldi, “Biliyorsunuz ki 5 Mayıs kakava şenlikleri var ilçemizde. Uzun yıllardan beri ilçemiz kültürel faaliyetlere hasretti. Bu anlamda hızlı bir şekilde gerekli çalışmaları yaptık. Çok cüzi bütçelerle bu festivali gerçekleştiriyoruz. Festival 5 Mayıs 2024 Pazar günü ilçe merkezinde belediye önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Pazar yerinde kakava ateşi yakılacak. Arkasından folklor gösterileri, Savaş Coşkun konseri, Keşanlı Yaşam konseri, ondan akabinde de Romantik Erhan ve Bayan Romantik konseriyle devam edecek. Bir iki de misafir dostlarımız katılacak” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.